Annons

Åklagare överklagar Cosbyfallet i HD

Publicerad 29 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Bill Cosby släpptes från fängelset i juli i år. Arkivbild.
Bill Cosby släpptes från fängelset i juli i år. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Åklagare vädjar till USA:s högsta domstol att ta upp Bill Cosby-fallet, skriver AP. I en appellation till högsta domstolen skriver distriktsåklagaren Kevin Steele att beslutet i Pennsylvania att riva upp domen mot Cosby kan tjäna som varnande exempel.

"Beslutet som sådant kan ha långtgående negativa konsekvenser. Högsta domstolen kan rätta till det som vi tror är ett fruktansvärt misstag", skriver åklagaren.

Annons

Domstolens beslut kom natten till den 1 juli efter att den 84-årige skådespelaren avtjänat mer än två år av sitt potentiella tre till tio års straff, för att ha drogat och utnyttjat den universitetsanställda Andrea Constand år 2004. Domstolen i Pennsylvania hade kommit fram till att vittnesmål från personer som varit irrelevanta för målet påverkat rättegången.

Appellationen innebär dock inte att USA:s högsta domstol automatiskt går med på att ta upp fallet på nytt, skriver New York Times. En majoritet av alla överklaganden till högsta domstolen får nej.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons