Annons

Tommy Körberg får medalj

Publicerad 30 november 2021
Tommy Körberg prisas av Kungliga Musikaliska Akademien. Arkivbild.
Tommy Körberg prisas av Kungliga Musikaliska Akademien. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Den rutinerade sångaren Tommy Körberg får Medaljen för tonkonstens främjande av Kungliga Musikaliska Akademien för sina betydande insatser i svenskt musikliv.

"Med en röst som kan liknas vid en naturkraft har Tommy Körberg sjungit sig rakt in i svenska hjärtans djup. Den utgör inte bara ett ovärderligt instrument för flera av vår samtids främsta låtskrivare, textförfattare och revymakare. Tommy Körberg har under sin drygt halvsekellånga karriär också gjort storartade tolkningar av äldre sånger av de mest skiftande slag och därmed gett dem en renässans", lyder motiveringen.

Medaljer delas även ut till violinisten Malin Broman, musikförläggaren Bo Ejeby, dirigenten Torgny Hanson, musikprofessorn Tomas Löndahl och jazzklubbsägaren Katalin Varga Smith.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons