Annons

Bostadsmarknaden kyls av i norra Sverige

Publicerad 2 december 2021
Bostadsmarknaden i norra Sverige har drabbats av prisfall. Arkivbild.
Bostadsmarknaden i norra Sverige har drabbats av prisfall. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Norrländska bostadssäljare har fått se priserna sjunka allra mest. Desto ljusare är det då i södra Sverige. Det visar senaste prisindex från SBAB och Booli gällande november månad. Medan lägenhetspriserna sjönk med 1,4 procent i norra Sverige, visar södra Sverige en uppgång på 1,5 procent. I storstadsområdena Stockholm och Göteborg noteras också nedgångar, 0,6 respektive 0,3 procent.

"Även om vi ser relativt stora prisnedgångar på både lägenheter och hus i norra Sverige skulle jag säga att vi – sett till att slutet av hösten och förvintern brukar vara en lugn period på bostadsmarknaden – har en fortsatt stabil utveckling på den svenska bostadsmarknad som helhet", säger Robert Boije chefsekonom på SBAB i ett pressmeddelande.

Gällande huspriser märks också en tydlig nedgång i norra Sverige, minus 3,2 procent. I Stockholm respektive Göteborg är uppgången däremot 0,4 respektive 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons