Annons

Skatten ska inte gå till elever som redan får mat

Att det redan nu tillhandahålls två alternativ i skolmatsalarna kan, utifrån en vanlig skattebetalares synpunkt, betraktas som generöst och positivt. Ta seden dit du kommer istället för klaga om fläskköttet.
Skolmat • Publicerad 26 januari 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
All mat uppskattas inte av alla.
All mat uppskattas inte av alla.Foto: STEFAN SANDSTRÖM

I härvarande tidning har vi kunnat läsa om hur ett antal föräldrar till barn som inte äter fläskkött kräver att Osby kommun, de dagar då det serveras i skolorna, jämväl ska tillhandahålla ett ytterligare alternativ med annat kött eller fisk.

Samtidigt uttalar de att det vegetariska alternativet, som alltid serveras, medför att barnen kommer hem hungriga, trots att detta är näringsmässigt fullvärdigt på samma sätt som alla övriga serverade rätter.

Annons

Föräldrarnas konstaterande, skulle innebära att alla de barn, som helt frivilligt och av andra skäl väljer det vegetariska alternativet, också måste räknas in i de hungrigas skara!

Sålunda ett synnerligen konstigt konstaterande (påtryckning) utan saklig och vetenskaplig grund.

Att kommunen redan i dagsläget tillhandahåller två olika alternativ, må, utifrån en vanlig skattebetalande medborgares synpunkt, betraktas som generöst och positivt gentemot eleverna.

”Inte lär jag få statligt subventionerat griskött om jag flyttar till Iran eller Saudiarabien.”

Att en minoritet inte äter fläskkött, huvudsakligen av religiösa skäl, är en sådan sak, som föräldrarna i varje enskilt fall själva bör söka lösa, därest de inte accepterar skolans lösning. Detta kan inte läggas på samhället och skattebetalarna.

För många av oss äldre medborgare har denna successiva anpassning gentemot olika minoriteter redan gått alltför långt.

Den som av en eller annan anledning väljer att bosätta sig i ett land med annan kultur och religion, måste naturligtvis, så långt möjligt, anpassa sig härtill och inte kräva vice versa.

Finner man detta omöjligt, har man naturligtvis att söka sig till annat land, med sedvanor och religion mera i överensstämmelse med de egna.

Inte lär jag få statligt subventionerat griskött om jag flyttar till Iran eller Saudiarabien. Samhällsbyggnadsförvaltningens svar, får i härvarande ärende, ses som helt i överensstämmelse med ”gammelsvenskarnas” åsikter

Olle Nilsson, opolitisk sanningssägare

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons