GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från Mainstay Fastigheter

Ängamöllan Företagspark: ”Alla är otroligt positiva här”

Det blir alltmer populärt bland små- och medelstora företag att flytta in i bostadsrättslokaler. För miljöteknikföretaget Elgocell i Kristianstad innebär det lägre kostnader och en efterlängtad nystart.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Alldeles vid E22 ligger Kristianstads första verksamhetslokaler i bostadsrättsform. När Ängamöllan Företagspark stod klart i början av mars var miljöteknikföretaget Elgocell först att flytta in.

– Vi hade sökt lokal i ett helt år och tittade först på liknande hyreslokaler häromkring men det var helt råa lokaler. Vi hade behövt bygga kontor själva. Det är svårt att göra när man hyr, det är som att kasta pengarna i sjön, säger Göran Olsson, grundare och VD.

Han blickar ut över den 200 kvadratmeter stora bottenvåningen som inom kort ska fungera som fullskaligt lager för Elgocells huvudprodukter – cellplastisolering och rör till kulvertsystem.

– Vi bestämde oss för att ta två fack. Vi fick en gavel och kunde anpassa lokalerna efter våra behov på ett riktigt bra sätt. Dels så gjorde vi själva egna investeringar, dels så anpassade byggherren efter våra önskemål. De tog bort en trappa, två pentryn blev ett kök, en toalett flyttades och så togs en vägg på bottenvåningen bort.

Miljöteknikföretaget Elgocell var först in på Ängamölla Företagspark. Göran Olsson, VD och grundare, visar runt i nya bostadsrättslokalen i två plan.
Miljöteknikföretaget Elgocell var först in på Ängamölla Företagspark. Göran Olsson, VD och grundare, visar runt i nya bostadsrättslokalen i två plan.
”Jag har kunnat göra egna anpassningar till rätt pris. Bättre än i en ny hyreslokal.”

På ovanvåningen får alla de fem anställda eget kontor. Det blir dessutom en stor gemensam yta och plats för ett rejält shufflebord, berättar Göran Olsson stolt.

Under pandemin har alla jobbat hemifrån. För samma kostnad får Elgocell nu dubbel så stor yta, jämfört med lokalen som man hyrde på Krinova.

– Det blir ett nytt avstamp för oss alla. Jag har kunnat göra egna anpassningar till rätt pris. Till och med bättre än vad det hade blivit i en ny hyreslokal. Vi hade viss standard tidigare och jag ville kunna erbjuda personalen samma sak på nya stället.

Fördelarna med att vara en del av en bostadsrättsförening är många. Lägre kostnader, anpassade lokaler och en investering för framtiden. Många fasta kostnader kan delas och att alla känner ett gemensamt ansvar för fastigheten.

I hela området Nya Ängamöllan finns en härlig nybyggaranda, konstaterar Göran Olsson.

– Vi har redan haft ett antal frukostmöten med de andra företagen här i föreningen. Det är en låssmed, en målare, en vvs-firma, en byggare och så vidare. Vi är entreprenörer allihopa och alla är otroligt positiva här.

Elgocell: Välisolerade kulvertlösningar

Elgocell i Kristianstad är ett miljöteknikföretag som sysslar med projektering och teknisk konsultverksamhet för småskalig fjärrvärme. Man har bland annat ramavtal med Skanska och har levererat kulvertlösningar till över 100 BoKlok-projekt.

– Det är lång leverans på skrivbord men snart är även ovanvåningen inredd, säger Göran Olsson, vars företag Elgocell nyligen flyttat in på bostadsrättsföreningen Ängamöllan Företagspark i Kristianstad.
– Det är lång leverans på skrivbord men snart är även ovanvåningen inredd, säger Göran Olsson, vars företag Elgocell nyligen flyttat in på bostadsrättsföreningen Ängamöllan Företagspark i Kristianstad.
”Företagen halverar nästan alltid sina lokalkostnader, även med räntor och amorteringar.”

I Kristianstad är Ängamöllan Företagspark unik men det finns redan uppåt 130 liknande bostadsrättsföreningar runt om i Sverige. Trots att det blivit allt vanligare på senare år är det fortfarande många som inte känner till konceptet.

Utöver insatsen betalar företagen låg avgift till föreningen och kan räkna med en värdestegring precis som när man köper en bostadsrättslägenhet för privat bruk.

– Vår absolut största fördel är att företagen i princip alltid sänker sina lokalkostnader, även med räntor och amorteringar om man lånar till sin lokal. Utöver detta finns dessutom en god chans att lokalerna ökar i värde med tiden, säger David Malmström på Mainstay Fastigheter, en av flera aktörer som utvecklar företagslokaler i bostadsrättsform för små och medelstora företag runt om i Sverige.

Hittills har Mainstay genomfört 12 projekt och fler är på gång. Vid årsskiftet kommer tre nya projekt att vara inflyttningsklara. I Skåne finns även Väla företagspark utanför Helsingborg.

Ängamöllan Företagspark har totalt 20 bostadsrättslokaler. De flesta är sålda men än finns det plats för ytterligare en handfull företag.

– Platsen innebär en perfekt kombination mellan industri och handel, och dessutom med skyltläge nära E22. Hit kan både företags- och privatkunder lätt ta sig, säger David Malmström.

I Kristianstad är Ängamöllan Företagspark unik men det finns redan uppåt 130 liknande bostadsrättsföreningar runt om i Sverige.
I Kristianstad är Ängamöllan Företagspark unik men det finns redan uppåt 130 liknande bostadsrättsföreningar runt om i Sverige.

Om BRF Ängamölla

20 lokaler i bostadsrättsform

190-200 kvm fördelat på två plan

Flexibel planlösning

Två eller flera lokaler kan slås ihop

Takhöjd 5 m i nedre plan

Stor port med mått om 4 x 4,4 m

Fyra parkeringsplatser ingår

Badrum samt kök installerat

Parkettgolv på plan två

Oljeavskiljare

Nyfiken? Läs mer om Ängamöllan Företagspark här och ta gärna kontakt med David Malmström på Mainstay fastigheter.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se