Broby

Flyktingar känner sig välkomna i Broby

Artikel Broby ”Många ideella krafter vill hjälpa till”.
PREMIUM

På tv:n visas arabiska nyheter med bilder av sönderbombade byggnader från staden Homs i västra Syrien. Det är familjen Jihad Moussas hemstad, där flickorna Saana, Rajaa och Samha tills för tio dagar sedan gick i skola och deras far Mohammed drev en restaurang. De senaste fem dagarna har de bott på transitboendet på gamla Brobysjukhuset och väntar på besked om var de ska åka härnäst. – Jag kan inte beskriva hur fruktansvärt det är att fly från sitt hemland och sedan sitta här och se på nyheterna hur min stad fortsätter att bombas, säger Mohammed Jihad.De känner inte till moskébränderna i Eskilstuna, Uppsala och Eslöv, men Shaier Jamal som rycker in som tolk har följt händelseutvecklingen och är bedrövad. – De som utfört attentaten har uppenbarligen något emot oss muslimer. De klumpar ihop extremister med vanligt folk som deltar i bönestunderna och det är olyckligt. Både han och familjen Jihad Moussa känner sig dock välkomnade av Brobyborna.– På second-handaffären Allt Möjligt har de lärt sig arabiska siffror och fraser, berättar Shaier Jamal.

Verksamhetsledaren Jahangir Hejazi säger att bemötandet från Brobyborna har varit övervägande positivt. – Visst har vi fått lite klagomål, men det har handlat om rena kulturella missförstånd, som att de boende har gått in på Coop via kassorna istället för den avsedda ingången, säger han.Linda Svenle och Margareta Johansson är engagerade i projektet Vänskap i Broby som arbetar med att ordna aktiviteter för de boende. Werner Kuhleber engagerar sig ideellt för att samla ihop kläder. – Vi har lite svårt att få tag i kläder till män, det får du gärna skriva, säger Werner Kuhleber. Jahangir Hejazi ser moskébränderna som en attack mot både religionsfriheten och demokratin.– Därför är det så glädjande att Brobyborna har öppnat sina hjärtan för de här människorna.Polisen centralt har nu beordrat extra tillsyn till moskéer. Rolf Paimensalo vid Brobypolisen förklarar att han inte upplever något hot mot boendet, men att han har tillsyn där varje vecka. – Jag för hela tiden en dialog med Jahangir och Migrationsverket. Boendet är en mindre utsatt plats eftersom det finns så mycket folk där, säger han.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Andersson: "Det grova våldet är ett gift"

Statsminister Magdalena Andersson (S) läser upp sin regeringsförklaring i riksdagen.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes Kampen mot brott och segregation, att driva på den gröna industriella revolutionen och att "ta tillbaka kontrollen över välfärden" ska prioriteras, enligt statsminister Magdalena Andersson (S).
– Det grova våldet är ett gift, säger hon i sin första regeringsförklaring.

– Straffen för gängrelaterad brottslighet ska skärpas ytterligare. Möjligheten att använda hemliga tvångsmedel preventivt för att förhindra allvarlig brottslighet utreds, säger hon och fortsätter:

– Det grova våldet är ett gift som hotar hela vår samhällsgemenskap. Det undergräver tilliten mellan människor och det urholkar framtidstron.

Hon påminner om att pandemin inte är över.

– Smittspridningen börjar öka även i Sverige. Regeringen förbereder sig inför ett förvärrat läge, säger hon och aviserar ytterligare åtgärder.

– En åtgärdsplan kommer att presenteras inom kort.

Hon säger att det kommer att behövs ytterligare åtgärder för att hålla avstånd i offentliga miljöer.

Kansliet för krishantering som tidigare sorterats under justitiedepartementet kommer att flyttas till statsrådsberedningen.

"Sverige kan bättre"

Utsläppen ska minskas och jobb skapas genom att satsa på och fortsätta den gröna industriella revolutionen.

– Takten ska öka ytterligare. Men nödvändiga investeringar riskerar att inte bli av, för att marknaden tycker att de är för riskfyllda. Svensk industri ska kunna fasa ut det fossila. De gröna kreditgarantierna byggs ut till 50 miljarder kronor nästa år, säger Andersson.

En ny nationell elektrifieringsstrategi ska peka ut hur kapaciteten i elnäten snabbt och effektivt kan byggas ut.

Välfärden ska lyftas, framhåller hon. Medarbetare i vården, skolan och omsorgen ska ha "de villkor som krävs för att göra sitt jobb" och välfärden ska ha hög kvalitet i hela landet.

– Av respekt för alla som jobbar och har byggt upp vårt land ska vi ha trygga socialförsäkringar och pensioner, säger hon.

Initiativ till att öka inbetalningarna till pensionssystemet ska tas i pensionsgruppen och skatteklyftan mellan löntagare och personer med sjuk- och aktivitetsersättning ska bort.

Hon säger att kriminalpolitiken har börjat läggas om.

– Våldsbrotten och kriminellas maktutövande utgör ett hot mot den folkliga förankringen och den demokratiska legitimitet på vilken vår rättsordning vilar. Det ska bekämpas med det demokratiska samhällets fulla kraft.

Statsminister Andersson understryker att det krävs bredare insatser än straffskärpningar och nya verktyg och resurser för rättsväsendet.

Det ska bli en viktig uppgift för hela regeringen.

– Varje statsråd i den regering som idag tillträder kommer att få i uppgift att inom sitt ansvarsområde och med stöd av berörda myndigheter vända på varje sten för att stoppa gängkriminaliteten och bekämpa segregationen, säger hon.

Måste hjälpas åt

Andersson kommer också med en uppmaning till svenska folket för att gängvåldet ska kunna bekämpas.

– Vi måste alla hjälpas åt, säger hon. Ingen enskild människa kan ensam bryta segregationen eller stoppa skjutningarna och gängen.

Statsminister Andersson lovar att integrationen ska förbättras på en "gedigen kunskapsgrund."

Cancervården, psykiatrin och förlossningsvården ska prioriteras när sjukvården byggs ut.

– Köerna ska kortas, vårdcentralerna stärkas och fler få en fast läkarkontakt.

Högre pensioner

Alla hemtjänsttagares rätt till en fast omsorgskontakt ska fastställas i lag. Den som jobbar i äldreomsorgen ges möjlighet att studera till undersköterska på betald arbetstid.

En strukturreform som ska stärka inkomsterna för de pensionärer som har det sämst ska läggas fram. Det innebär upp till 1 000 kronor mer per månad.

– En trygghetspension införs, så att den som är över 60 år och utsliten inte ska behöva ta ut sin ålderspension i förtid.

Det civila försvaret ska stärkas och en uppdaterad nationell säkerhetsstrategi tas fram.

– Sverige och EU ska bedriva en aktiv politik i relation till Kina, säger hon.

Som slutkläm på regeringsförklaringen säger Andersson:

– Vi är alla med och bidrar till det Sverige vi älskar. Och vi är många som gör en insats för demokratin, på fikarasten, vid bokningstavlan i tvättstugan, i byggfutten, ofta utan att vi tänker på det.

– Rösträtten 1921 var inte slutpunkten på demokratibygget, den var startskottet.

Lars Larsson/TT

Inrikes

TT-FLASH: Gustafsdotter ny kulturminister

Inrikes
Inrikes Jeanette Gustafsdotter blir kulturminister i den nya regeringen.

Ekonomi

Sista delen av Norrbotniabanan byggstartas

Här får första delen av Norrbotniabanan, 2018, tummen upp av Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon och dåvarande statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.
Foto: Erik Paulsson-Rönnbäck/TT
Ekonomi
Ekonomi

Den sista sträckan, Skellefteå-Luleå, på Norrbotniabanan byggstartas. Även pågående arbete med att bygga ut stambanorna fortsätter.

"Planen innebär en kraftfull investering i järnvägen med underhållssatsningar på viktiga person- och godsstråk", skriver Trafikverket i det återkommande förslaget till uppdatering av trafikplanen 2022-2033.

Behovet av att rusta upp vägnätet är större än de tilldelade pengarna, enligt myndigheten. Tillståndet på det statliga vägnätet har gradvis försämrats.

"Trots ökade medel är de inte tillräckliga för att vända den negativa tillståndsutvecklingen på vägnätet. Långsiktigt kommer detta att leda till ökande underhållskostnader", skriver Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon i ett pressmeddelande.

Olle Lindström/TT

Ekonomi

Volvo Cars: Risk för produktionsstörningar

Volvo Cars, med vd Håkan Samuelsson, redovisar sin första kvartalsrapport efter noteringen på Stockholmsbörsen i höstas. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Ekonomi
Ekonomi Aktien i biltillverkaren Volvo Cars sjunker efter en delårsrapport.
Bolaget ser en bättre tillgång till komponenter under fjärde kvartalet. Men bristen på halvledare kvarstår och skapar en fortsatt risk för framtida produktionsstörningar.

Volvo Cars-aktien ligger efter en timmes handel på en nedgång på nästan 3 procent på Stockholmsbörsen efter bolagets delårsrapport för tredje kvartalet.

Av rapporten framgår att halvledarbristen slog hårt mot Volvo Cars i höstas och att det samtidigt är oklart när detta problem inte längre påverkar produktion och försäljning negativt.

"Tillgången på komponenter har förbättrats under fjärde kvartalet, men bristen på halvledare inom industrin kommer fortsatt att vara en begränsande faktor", skriver vd Håkan Samuelsson i vad som är Volvo Cars första delårsrapport sedan börsnoteringen för en månad sedan.

Global brist väntas fortsätta

Lite längre in i rapporten fyller bolaget i bedömningen:

"Den globala bristen väntas fortsätta under resten av 2021, och även 2022, vilket ökar osäkerheten och risken för ytterligare störningar i produktionen. Volvo Cars kommer att fortsätta följa utvecklingen noga och vidta de åtgärder som krävs. I vilken utsträckning Volvo Cars försäljning, intäkter och lönsamhet kommer att påverkas under kommande perioder är fortfarande osäkert."

Finanschefen Björn Annwall vill inte sätta ett slutdatum för halvledarbristen.

– Tyvärr är det för tidigt att sia om ett slutdatum. Man kan inte se det ännu. Vi ser att den här problematiken kommer att fortsätta en bra bit in på nästa år. Sedan, hur länge? Det vet vi inte.

TT: Kan halvledarbrist vara en del av det nya normala, även på 5 – 10 års sikt?

– Halvledarbrist tror jag inte vi kommer att ha under fem års tid. Men huruvida covid kommer att vara ett nytt normalt och att man får hantera samhällen som behöver ökad grad av skydd mot smittspridning och därmed andra rutiner – det är mycket möjligt, säger han.

Varnar för pandemibakslag

Volvo Cars varnar i rapporten för just nya bakslag relaterade till covid-19-pandemin, med risk för fler utbrott och nya virusvarianter.

TT: Den nya omikron-varianten, är det en “game changer”?

– Vi vet inte. Det är alldeles för tidigt att säga. Vi får avvakta och se, säger Annwall.

– Men vi har lärt oss hantera pandemisituationer. Självklart kommer det bli tuffare och svårare om vi får en ny och tuffare variant av viruset, men jag tror att vi har rutinerna för att hantera också det, tillägger han.

Volvo Cars inledde i oktober – det vill säga i det innevarande kvartalet – en andra helt elektrisk bilmodell: C40 Recharge. Detta är ett av många steg som bolaget måste ta för att kunna uppnå målet att gå från dagens 4 procent fullt elektriska bilar i försäljningen till 50 procent 2025.

Ett annat viktigt steg är att bygga ut produktionskapacitet för elbilarna.

"Vi ska öka årlig produktionskapacitet för helt elektriska bilar i Gent, Belgien och Taizhou (tidigare kallad Luqiao), Kina, från nuvarande cirka 15 000 bilar till minst 150 000 bilar efter sommaren 2022", skriver Håkan Samuelsson i rapporten.

"Mer osäkerhet än det brukar vara"

I sina utsikter för helåret 2021 skriver Volvo Cars att bolaget räknar med fortsatt ökande försäljningsvolymer och omsättningstillväxt. Enligt bolaget bidrar bland annat tillväxt av internethandeln till utvecklingen.

"Under förutsättning att marknadsförhållandena fortsätter att normaliseras förväntas denna tillväxt tillsammans med fortsatt kostnadsfokus förbättra lönsamheten till de nivåer som rådde före pandemin", skriver bolaget.

Björn Annwall utlovar en tydligare prognos för 2022 i samband med bokslutet för 2021.

– Men vår ambition är att växa till 1,2 miljoner bilar till 2025, så självklart vill vi ha tillväxt. Vår ambition är att ha 8 -10 procent i rörelsemarginal till 2025, så självfallet vill vi leverera bra lönsamhet, säger han.

– Det är mer osäkerhet än det brukar vara. Men vi har visat att vi kan hantera osäkerhet på ett bra sätt den senaste tiden. Och vi kommer att hantera osäkerheten på ett bra sätt under nästa år också.

Joakim Goksör/TT

FAKTA

Fakta: Vinstfall och minskad försäljning i tredje kvartalet

Volvo Cars, som börsnoterades för en månad sedan, redovisar en vinst före skatt på 3 329 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 4 568 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Omsättningen under tredje kvartalet föll med 7 procent till 60,8 miljarder kronor, ned från 65,8 miljarder ett år tidigare. Försäljningsvolymen föll samtidigt med 17 procent till 149 900 bilar under kvartalet.

Utvecklingen ligger i linje med de uppgifter som Volvo Cars publicerade i sitt prospekt inför börsnoteringen i slutet av oktober.

Rörelsemarginalen (ebit) sjönk till 5,5 procent, från 6,9 procent. Den så kallade bruttomarginalen ökade dock trots högre råvarukostnader. Det beror bland annat på en högre andel försäljning av mer lönsamma bilmodeller som SUV:ar och elbilar.

FAKTA

Fakta: Aktien upp med 25 procent

Volvo Cars-aktiens introduktionskurs i noteringen på Stockholmsbörsen den 29 oktober låg på 53 kronor. Sedan dess har kursen varit turbulent, med kraftiga både upp- och nedgångar. Efter delårsrapporten för tredje kvartalet föll aktien till 66:40 kronor. Det innebär att kurslyftet från börsintroduktionen krymper till 25 procent.

Med Volvo Cars-aktien får ägarna exponering mot elbilstillverkaren Polestar, ett bolag där Volvo Cars äger 49,5 procent av aktierna inför Polestars notering på Wall Street via ett redan noterat förvärvsbolag.

I samband med noteringen tog Volvo Cars in 20 miljarder i nytt kapital med en nyemission. Sedan dess har bolaget bland annat flaggat för att man avser att inom några år bygga en tredje europeisk bilfabrik, vid sidan av dagens fabriker i Göteborg och Gent, Belgien och fyra andra fabriker.

Ratinginstitutet Moody's har nyligen bekräftat Volvo Cars kreditbetyg med positiva utsikter, bland annat med hänvisning till god lönsamhet, stark likviditetsposition och nyemissionen. Det innebär att en höjning av betyget från Ba1 till nivån Baa3 kan vara aktuellt inom 12–18 månader, enligt Moody's.

Ett högre kreditbetyg betyder i regel billigare och enklare finansiering.

Inrikes

Två anhållna för grov våldtäkt i Växjö

Två tonårspojkar i åldern 17 till 18 år har anhållits för grov våldtäkt i Växjö. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Två tonårspojkar har anhållits som misstänkta för grov våldtäkt i Växjö i helgen.

– En flicka som är mellan 15 och 18 år har anmält att hon någon gång under natten mellan lördagen och söndagen blivit våldtagen på ett område som ligger vid Centrumskolan på Arabyområdet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

De anhållna är i 17-18-årsåldern. Den ene anhölls under söndagen, den andre på måndagskvällen. Enligt polisen är de anhållna och tonårsflickan bekanta med varandra sedan tidigare.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Omega 3

Stor efterfrågan på Omega 3 råder i hela landet

Omega3 Ända sedan pandemin startade har försäljningen av tillskott och munskydd ökat drastiskt.

Senast igår rapporterade Kronans apotek att försäljningen av munskydd ökat med 86% under augusti jämfört med juli.

Ett tillskott som väckt både debatt och anmälningsvåg mot en viss Katrin Zytomierska är omega-3. Detta efter att Zytomierskas reklam fick över 120 anmälningar då reklaminlägget ansågs vilseledande och vinklades enligt många mot att Omega 3 skulle skydda mot Covid-19.

”Omega 3 relaterade sökord står ut i dagsläget”

Enligt Hittaonlineapotek som är en jämförelsesida för online apotek så har trafiken ökat drastiskt senaste två månaderna för söktermer som ”bästa omega-3”.

Då majoriteten av trafiken som kommer in till sidan är organisk så kan vi enkelt mäta och se vilka termer som är populära på de olika sökmotorerna.
 Just omega 3 relaterade sökord står ut i dagsläget. Där har vi fått lägga extra krut på artikeln besökarna verkar uppskatta vår jämförelse och den informationen vi har att erbjuda.

Jämförelsen av bästa Omega 3 hittar du här.

Kort om Omega 3

Omega-3 är ett samlingsnamn för en grupp av fleromättade fettsyror. Fem till tio procent av den energi som vi får i oss från mat rekommenderas komma från fleromättade fetter.

Du hittar fleromättade fetter i form av omega 3 och omega 6 i livsmedel som lax, makrill, sill, sardiner, algväxter, valnötter eller rapsolja.

Livsmedelsverket rekommenderar en varierad kost med fisk två-tre gånger i veckan.

Lagfarter Nsk

128 kvadratmeter stort hus i Vittsjö sålt till ny ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Poul Jørgen Bruun från Frøstrup, Danmark är ny ägare till fastigheten på Jägersborg 3169 i Vittsjö. Huset är 128 kvadratmeter stort och byggdes 1980. Säljare är Hanne Asby. Affären blev klar i november 2021 och köpesumman blev 695 000 kronor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes för ett par månader sedan ett annat hus, på Verums-Björkeberga 3138. Där såldes ett 155 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 1 500 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Verums-Björkeberga 3138, som gick för 1 500 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Efterlyser expertgrupp för framtida pandemier

Kungliga vetenskapsakademin anser att kraftfulla åtgärder tidigt i en pandemi är viktigt för att minska smittspridningen. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes Sverige bör inrätta en expertgrupp som kan ge beslutsfattare råd vid stora smittoutbrott. Det anser Kungliga vetenskapsakademin (KVA) som tittat på spridningen av covid-19 och vilka lärdomar det finns att dra för framtida pandemier.

Expertgruppen bör enligt KVA ha "internationell förankring inom relevanta områden" med hög vetenskaplig kompetens.

"Vi tänker oss att en sådan enhet ska ge regeringen, ansvariga politiker och myndigheter tillgång till uppdaterad vetenskaplig information och rådgivning om bland annat smittämnen, smittspridning, smittskyddsåtgärder, implementering av testmetoder och vaccinationsstrategier", säger expertgruppens ordförande Staffan Normark i ett pressmeddelande.

Kraftigare åtgärder

KVA har sedan hösten 2020 granskat det vetenskapliga kunskapsläget om coronaviruset.

I en slutrapport presenterar man ett antal lärdomar inför kommande pandemier. KVA pekar på vikten av att i ett tidigt skede införa kraftfulla åtgärder för att bättre kunna kontrollera smittan. Det handlar bland annat om snabb etablering av testning och särskilt för dem som reser in från områden där smitta finns.

Även smittspårning och karantän för dem som utsatts för smitta är viktigt för att kunna hantera en smittspridning.

"Den omfattande sjuklighet och höga dödlighet Sverige fick under de två första pandemivågorna berodde i första hand på för milda och försent insatta åtgärder för att hindra den initiala smittspridningen", skriver KVA i sin slutrapport.

Nedstängning kan behövas

Vetenskapsakademin ser också att en kortare nedstängning av samhället kan vara nödvändigt för att bättre kontrollera smittan.

"Detta ger också möjlighet att etablera och förbättra behandlingsrutiner för svårt sjuka. Striktare åtgärder kan sedan sättas in där smittkluster upptäcks", skriver man vidare.

Vidare föreslår KVA att Sverige bör titta på huruvida en pandemilagstiftning ska finnas "vilande" och vid behov snabbt kunna aktiveras av riksdagen.

Man ser även att en pandemiplan som kan tillämpas på olika smittosituationer bör utformas.

FAKTA

Fakta: Om rapporten

Hösten 2020 tillsatte Kungliga vetenskapsakademin (KVA) en expertgrupp för att titta på kunskapsunderlaget kring covid-19 och dess spridning.

Expertgruppen pekar i sin slutrapport på ett antal saker att titta på framåt. Några av dem handlar om att:

– göra en översyn av behovet av en lämplig vilande pandemilagstiftning/krislagstiftning.

– titta på förstärkt internationellt engagemang inom pandemiberedskap och pandemihantering i exempelvis WHO och EU:s smittskyddsorganisation ECDC.

– titta på behovet av ett etiskt råd med vetenskaplig kompetens, för att stödja politiker och myndigheter i de svåra etiska avvägningar som måste göras under en pandemi.

– se över samordningen mellan regionerna när det gäller epidemiologi, smittskydd, testning och vaccination.

Källa: Kungliga vetenskapsakademin

Utrikes

Omikronvariant nu i minst 17 länder

Människor köar för att få covidvaccin i Milano i Italien, ett av de länder där den nya omikronvarianten av coronaviruset har konstaterats.
Foto: Luca Bruno/AP/TT
Utrikes
Utrikes Minst 17 länder, däribland Sverige, har konstaterat fall av den nya omikronvarianten av coronaviruset.
Närmare 70 länder och territorier har begränsat resandet från främst södra Afrika med anledning av den nya virusformen, rapporterar nyhetskanalen CNN.

Mycket är fortfarande okänt kring virusvarianten som upptäcktes i förra veckan – bland annat hur smittsam den är, hur allvarligt sjukdom den kan orsaka och huruvida den kan ta sig förbi vaccin. Men eftersom den riskerar att sätta ytterligare press på ansträngda sjukvårdssystem bedömer Världshälsoorganisationen (WHO) variantens risknivå som "mycket hög".

I Storbritannien, där sammanlagt 14 omikronfall bekräftats, har nya åtgärder införts. Alla som vistas i butiker, banker, skönhetssalonger och på transportmedel måste från och med tisdagen använda munskydd. Det gäller i minst tre veckor framöver, skriver Reuters.

Internationella besökare måste ta ett PCR-test senast dagen efter att de anlänt till Storbritannien, och isolera sig i väntan på resultat. Detta utöver de reserestriktioner som införts för resenärer från 10 länder i södra Afrika, som försätts i karantän.

Kinas president Xi Jinping lovade på måndagen att skänka en miljard doser covidvaccin till Afrika, i ljuset av den nya varianten. Även Indien erbjuder medicinskt stöd till afrikanska länder, enligt CNN.

Japan, som just stängt sina gränser med hänvisning till omikron, har bekräftat sitt första fall av varianten, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL