Vi kör på natten

Hallå där ute.

NU är det full fart på skördemaskinerna. Gräset hugger man för fullt på sina håll men inte vi för vi sitter mest under vår korkek och luktar på blommorna.

Nej vi tar det så lugnt för vi driver vårt lantbruk ekologiskt och då är grödorna inte  fullt så uppdrivna med tex konstgödsel att det är dax att slå det ännu. Vi har också andra ört och grässorter som växer och utvecklas långsammare än dom vanligaste sorterna som tex timotej och rödklöver.

Vi kör med Cikoria,Kärringtand,Svartkämpe,Alsikeklöver,blåluzern,kummin mm mm

Många av dom här örterna är gamla kulturväxter och passar bra in i vårt ekologiska odlingssystem.

Rågveten börjar gå i ax nu men den ser lite tunn ut på fältet . Har nog fått lite för lite koskit i våras helt enkelt.

I natt harvade jag ogräs på vårvetefältet. Jag gör ofta de på nätterna för då minskas det radikalt på ogräs som gror på grund av ogräsharvningen, verkar det snurrigt???

Så här är det. I ekologisk odlad spannmål tex vårvete så används inte ogräsgift. Vi har lika mycket ogräs för det men vi harvar bort det i stället. Nu finns det en stor risk att många ogräs som ännu inte har grott kommer upp till ytan och gror och då får man ibland ännu mer orgräs än det var från början, för vissa ogräsplantor behöver bara en 10 000 dels sukunds ljus för att det ska börja gro. Därför kör vi på natten för att dra ner på nya ogräs helt enkelt. Hängde ni med,det gjorde knappt jag!!!! 

Nu på morgonen ska  vi skicka grisar till slakt så nu har jag inte tid att skriva  mer men ha det gott så länge.

Ta det lugnt där ute.

×