Oväntat besök

I går var det dax att harva ogräs igen efter att grisarna fått sin morgonmat. Svinmålla, baldersbrå och rödplister är tydligen på modet i år, ja ogräset är som alla fakturor. Det tar aldrig slut.

Hemma igen från åkrarna och lite mat i magen så var det dax för att kupa potatisen. Himlen såg riktigt mörk ut, de blir nog regn snart. Med en macka i näven och på språng ut genom dörren tvärstannade jag halvägs ner för trappan. En bil rullar in på gården och de var ingen som skulle köpa potatis eller honung eller så det kände jag på mig. Men va fan är det en försäljare eller…

Nej det var min kontrollant från Kiwa Aranea alltå dom som kontrollerar att jag sköter mina djur och all växtodling ekologiskt, enligt KRAVS bestämmelser.

Ingmar, med sin underbara värmlänska stämma hälsade glatt och förklarade att det var dax för oanmält gårdsbesök. Jösses!!! Hur ska detta nu gå. Gödslade jag ut överallt i morse som jag brukar, har jag rengjort som jag ska. Tankarna for runt i skallen som en ”äggasjuk” höna. Jag tycker inte om kontrollanter, Snapphanen i mej vill ju klara sig själv utan för mycket pekpinnar från överheten.

Nå, det gick riktigt bra och jag fick till och med beröm. Dom ärkanske  inte så dumma dom där kontrollanterna i alla fall. Jo en anmärkning fick jag ju. Ett prottokoll angående biodlingen hade jag glömt att fylla i men det gjorde jag innan Ingmar körde här ifrån. Jag och papper är en katastrof…..

Om biodlingen skulle jag kunna snacka om hur länge som helst. Dom har jobbat hårt nu i det fina vädret och behöver vila lite nu. Och vi behöver lite regn till alla grödorna.

Ta de

×