Säden ska in

Efter ett underbart ösregn får vi nu lite värme också. Det kan inte bli bättre för en bonne. Vi är så himla beroende av att det är lagom väder hela tiden. Lite regn och lite värme om vart annat gör att man kan bo på kvar på gården och betala sina räntor och amorteringar.

Gräset ska nu slås men jag avvaktar några dagar till för att det ska bli lite stabilare väder så inte skörden riskerar att bli förstörd i för mycket regn.

Kan inte låta bli att refllektera lite till över mitt stadsbesök i Stockholm .

För en bonne som jag är det en stor grej bara att vara lite ledig ett tag och att sedan åka rätt in i en storstad gör ju att det snurrar på ganska så bra i skallen ett slag. Även om det finns många likheter mellan grisar i flock och folk i flock  så skiljer det sej ändå åt lite grann . Grisar tillexempel nöjer sig med att äta,böka lite och för att sen ta det lugnt och vänta på nästa måltid. Dom har inte det minsta behov av att fara runt och stressa hela tiden. Dom har heller inte något beov av att synas och höras hela tiden, som sagt dom äter lite, bökar lite, leker lite och väntar på nästa måltid.

Man får ju en fundering när man sitter där i storstadsvimlet och ska försöka äta någon stackars stressad hamburgare. Undrar hur många som igenligen vet hur bräckligt detta är med livsmedelsförsörjningen. Om inte vi bönder och alla andra människor inom livsmedelscirkusen inte är på tå varje dag så tar det inte mer än ett par dagar så är det tomt i affärerna. Min son sa att vi är ju inte mer äm tre mål mat från svällt om det av någon anledning inte skulle fungera med matproduktionen.

Björn Ranelid sjöng att om kvinnan avstår från mannens säd i sextio år så dör hela mänskligheten ut. Om alla vi bönder i världen inte får ner vår säd i jorden på våren så tar maten slut inom tre månader. Så vi är ju mycket effektivare i så fall. Nå; vi Har ju tunnelbana, aktiebörs och botox så vi klara oss kanske  ändå.

Moder jord ger oss allt vad vi behöver i överflöd. Nu ska vi försöka att hitta tillbaka till den och ta hand om djuren ,naturen och matjorden så har vi mat i all evighet.

Ta det lugnt där ute

 

×