Hur fan ska man hinna med

Zlatan satte en sån pärla rakt i mål mot Frankrike. Visserligen en helt helt meningslöst match men snyggt var det Till och med jag kunde erkänna att Zlatan var bra på fotboll i det ögonblicket. Annars är jag inte helt förtjust i forwards. Toppspelarna jobbar inte alltid för att få bollen men gapar alltid efter att få bollen och det är bara ytterst sällan dom gör något vettigt med den dvs mål, som är deras uppgift. Även om dom inte gjort ett skit i själva anfallet så får dom ändå all kredd om dom för en gång skull skulle stå ivägen på rätt ställe framför motsåndarens mål och slår in bollen med en tåfis. Nå, dom är helt nödvändiga i laget. Dom är som drönarna i bikupan. Såsar runt för det mesta,äter lite och sätter ett skott när det är vackert väder en dag. Det enda som skiljer forwards och drönare åt är att till vintern åker drönarna ut med huvudet före för dom behövs inte längre i samhället och bina tillverkar nya till nästa vår. Forwardsen däremot dom åker till varmare länder om hösten och kommer tillbaka och sätter ett skott eller två när det blir vackert väder igen till våren.

Bina ja, där har varit full aktivitet i mina kupor. Efter en mycket trög vår pga kylan så har dom hämtat igen det dom förlorade då. Det blir skörd i år också. Minst 40 kg per samhälle tror jag. I ett av samhällena var dom inte nöjda med drottningen så hon åkte helt enkelt ut. Även om drottningen styr och ställer  med järnhand i bikupan så får hon ändå se upp för fungerar det inte så åker hon på pumpen.

Och det är så vist inrättat att när drottningen har fått lämna skutan så startar en mycket noggrant uträknad process i inne i sam hället. Dom gamla garvade arbetsbina tar över för en stund och dom väljer ut ett eller ett par kläckta yngel som i gentligen skulle bli arbetsbi, men som nu får en annan sorts proteiner från inhämtat pollen och vips utvecklas där drottningar i stället. Ja det är så magiskt så att man nästan blir religös.

FotbollsEM fortsätter utan bollkungen Zlatan men det är spännande att följa dom övriga lagen, bina behöver nya ramar att lägga in honung i, gräset ska slås,grisarna ska ha mat, fyra suggor ska in för betäckning i dag, det nya MOP huset ska svettsas ihop nu och fan nu har jag glömt bröden i ugnen, hinner inte skriva mer!!!!!

Ta de lugnt där ute…

×