Bonnjävel

Idag har vi tagit in suggor från hagen. Dom har gått med sina smågrisar i nästan 10 veckor nu och suggorna tycker det är riktigt skönt att komma där ifrån. Dom får nämligen inte vara ifred det minsta för  kultingarna vill dia hela tiden, och 10 st som hänger i brösten hela dagarna kan väl vem som helst tröttna på. Det är så himla finurligt ordnat så när man tar bort suggan från smågrisarna (som går kvar i hagen) så blir suggan brunstig efter 4-7 dagar så då kan jag beställa nya doser med galtsperma och seminera suggorna så det blir  nya kultingar. Ja galten Kalle som ju igentligen är mer intresserad av tjuren Sune Magns hjälper ändå till med suggorna. Han är väl bisexuell så då funkar det ju. När suggorna är betäckta så får dom en härlig vila i 3 månader, 3 v eckor och 3 dagar innan dom grisar igen. Ja dom grisar ofta precis på dagen faktiskt. Alltså 333. Dom knallar runt i en egen hage vid skogen i lugn och ro. Dom kommer som ett skott vid matdags då jag visslar efter dom. Dom är mycket mer lättlärda än en hund.

Så har man blivit kallad bonnjävel igen. Ni ska veta vad det värmer för det är precis vad jag är. Jag är nog den stoltaste bonnjävel som går att hitta och jag har utan tvekan det viktigaste och finaste yrka man kan ha. Nämligen att få fram mat till bordet.

Ja du Fredde på Karsholm, du blir kanske lika stor som jag en dag  Hoppas att du då också kan titulera dig bonnjävel  din lille torparskit… 

Ta det lugnt där ute.

×