Kris eller Gris

Suggan Britt-Marie som grisade där ute i guds fria natur mår alldeles utmärk, liksom hennes kulltingar. Det var allt en himla tur att hon grisa där ute för det var lite besvärligt för henne att grisa. Britt-Marie är lite till åren kommen och grisarna i magen var stora och det tog på krafterna för henne att få ut dom små liven. Lite klumpig som vi alla blir med åren så råkade hon lägga sig på en av kultingaran när hon rullade från sida till sida som dom gör när dom har ont och ska grisa. Det är väl ingen som ler med hela trynet precis när man både ska räcka fram ett bröst till dom som redan har fötts och samtidigt trycka ut dom som tog det senare tåget och ska ut ur tunneln lite senare och dessutom ha ont och dessutom finns det ingen barnmorska och dessutom ingen lustgas och dessutom inte varit på pust och stånk kurs och dessutom göra allt i ett ösregn och dessutom kommer jag inte på mer elände mer än att det är ett mirakel, kärlekens under. 

Jag och Måns körde ner dagen efter med djurvagnen, lastade och transporterade Britt-Marie och hennes griskultingar till en egen hydda där dom har en en 1:a med kokvrå, gott om halm och egen kollonilott som mamma Britt- Marie redan har bökat upp.

Det är ett himla prat om den ekonomiska krisen hela tiden. Jag fattar inte det där igenligen. Pengarna måste ju finnas någonstans eller har någon eldat upp dom???? Nej dom finns, det fick vi bevis på i går för då bytte vår egen bollkung Zlatan till en fransk klubb där han ska få en årslön på 90 miljoner kronor, så visst finns pengarna där ute. Visst borde det väl vara så att ju mer och hårdare man jobbar ju mer betalt borde man väl få eller?? Om man tar tillexempel en bollnisse som har bollsprättandet som yrke och låt säga att han eller hon tränar  2 timmar om dagen och spelar en match på helgen på 90 minuter så blir det en himla hög timpeng om man Har 90 miljoner om året. Kunde man inte ta tex en liten futtig procnt av dom 90 miljonerna och öka på lönen till bla vårdpersonal så att dom hade varit någon mer på avdelningarna så vi hade sluppit lite av dom ständigt återkommande rapporterna om vanvårdade gamlingar som tex tanten som fick åka in akut från det särskilda boendet pga uttorkning. Som bonne är det ofattbart att man inte sköter sina åtagande bättre. Hade det varit en gris som man vanvårdade lika dant som tanten som inte ens fick rent i sin säng utan allt luktade urin ja då hade man som bonne redan suttit inspärrad. Vi har världens renaste lantbruk i Sverige så nog kunde vi väl unna bra mat och dryck till våra gamlingar. 

Nu ska jag i väntan på ett par ekologiska bröd i ugnen ta en stund och begrunda mina synder under dagen, för någon finns det nog.

Ta det lugnt där ute

×