PÅ FRI FOT

Efter att jag servat tröskan med ny olja och filter. Smort alla lager med fett. Bytt sållen med mindre hål i, dragit ner varvtalet på fläkten, justerat om varvtalet på tröskcykindern och kopplat ur körnaren var det dags att ge sig ut för att tröska rapsen.Tröskan har stått stilla ända sedan oktober då jag tröskade dom sista åkerbönorna men hon starta som ett skott och spann som en katt. Måns körde tröskan och det fick göras med tungan rätt i mun för en del av rapsen var lite övermoget så det ramlade av bara man petade på det. Men det gich hur bra som helst för Måns är en fena på att tröska. När det var avtröskat körde jag ner det till en kolega i Stehag som torkar det till mej. Han har en varmluftstork, som är helt nödvändigt till just raps. Jag har bara kalluftstork som jag torkar min säd på. På måndag är rapsen klar och jag ska åka och hämta den för att ta hem den och pressa oljan ur fröna. Oljan andvänder vi till matlagningen och det som blir över av fröna andvänds till grisarna som ett mycket bra foder.

I dag ringde min granne Maria och skulle bara i all vänlighet tala om att 15 stycken av mina smågrisar var på fri fot och skulle precis ge sig på deras trädgårdsland. Nå dom stoppades i tid och Maria och Karl hjälpte mig att driva hem dom igen. Bra med snälla grannar!!! Grisarna hade hittat ett litet hål i stängslet och då är dom blixtsnabba på att ta sig ut. Trots att dom har så mycket mat dom vill ha och ett stort område att gå på så letar dom ändå upp om det finns ett hål att komma ut någonstans. Ja, dom är mänskliga . Varför nöja sig även om man har allt när det går att få mer, mer, mer.

Det är inte bara mina grisar som är på fri fot.  Ett antal mördare går också fria. En herre vi namn Sture Bergvall, tidigare Thomas Qvick blir nu friad från det ena mordfallet efter det andra som han blivit dömd för. En rättsskandal utan motstycke kommer i dagen. Här har alltså suttit så kallade lärda människor och varit rörande överrens om att det är säker Sture som bragt dom om livet. Det saknar motstycke, denna skandal. Stur Bergvall har ju erkännt morden men har väl gjort det för att få upp märksamhet eller nåt. Men man har alltså inte haft någon teknisk bevisning mot honom  över huvudtaget. Alla dessa kloka män och kvinnor har tagit en människa helt godtyckligt och dömt denne på helt felaktiga grunder. Ja det är kusligt så det förslår. Det räcker att vara på helt fel ställe när det begås ett brott och man kan åka dit på livstid, helt oskylldig. Och vi som ojjar oss när diktaturerna låser in folk helt godtyckligt.  

 Inte nog med att man klantat till det i rättssalarna igen, det går ju ett antal mördare lös där ute som ingen har letat eftersom  man dömt Sture redan. Hur mycket mer jävelskap har dom då hunnit med uner denna tiden????

Nä nu blev det deppigt. Det är ju fredagkväll och då ska vi vara glada. Sverige slog Ungern i handboll precis jag ska ut och måla det sista på MOP huset som ska till Gotland.

Ta det lugnt där ute

×