Lucka 7 Julkaledern

Välkommen till Bondebloggens julkalender

Det här är suggan Karin som är ute i snön och bökar runt. Snö, 15 grader kallt och hårt i marken är ingenting för en sugga. Dom är otroligt starka i nacken och hade vi släppt lös en sugga i stan hade dom med lätthet bökat upp vilken asvalt som helst. Nå! nu är inte Karin ute och bökar bara för det är roligt. Hon och hennes kompisar har räknat ut att vi hade potatisarna just där och dom går rad upp och rad ner och plockar úpp alla potatisar som vi har missat och potatisar som vi  tappat. Det är hushållning på hög nivå för dom potatisarna hade annars gått förlorade. Fiffigt tycker jag.

Suggor och grisar i största allmänhet kan liva till det ordenligt i snön och ha världen race fram och tillbaka, in i stallet och ut igen. Dom  går ut året om och som ni ser så är kyla inget dom överhuvud taget bryr sig om. Det är betydligt värre med värme då faktiskt.   Men att böka bara för ro skull gör dom inte. Det måste vara någon potatis, goa rötter, mask eller så för att dom ska jobba med det. Det är bara vi människor som jobbar långt mer än vi behöver.

Ja klimatmötet i Qatar säckar väl ihop som en hönsskit i solen. Stor jävla ynkedom att alla dessa kloka kvinnor och män inte kan komma överens hur vi ska gå vidare när alla, ja precis alla vet att vi måste göra något åt miljöförstöringen nu. Det är inte tid att vänta längre och vi kan inte skylla på varandra eller vänta att någon annan ska göra något.

Kom ihåg detta mina vänner: I detta samanhang är NÅGON ANNAN död sedan länge.

Ta det lugnt där ute

×