Lucka 9 Julkaledern

Väkommen till Bondebloggens Egen julkalender

Här har vi några bilder från en av våra fjällvandringar. Här håller vi på med att göra i ordning lite mat på väg mot Kebnekaise. Det är Johanna , Emma och Måns som slagit sej ner vi den mycket härliga plats. My håller i kameran.

Till alla er som måste åka så långt bort som möjligt när ni ska hålla semester så kan jag rekomendera er att åka norrut i vårt eget land. Ta järnvägen in till Narvik och jag lovar er att ni får en hissnande tågfärd. Från Gällivare och upp till riksgränsen och in till Narvik är säkert en av dom vackraste järnvägssträckorna i världen.

Fjällvandra lite där uppe i norr och njut av ofattbar utsikt, ren och oförstörd natur.

Varför tar jag upp detta då. Jo klimat mötet som FN håller i har ju som vanligt säckat ihop som en påse illa fylld päresäck. Vi vet alla att vi måste konsumera mindre,resa miljövänligare och sätta vår närmiljö i första rummet och inte vår egen egoistiska girighet. Det är inget vi kan vänta och se med eller skylla på någon annan för det är vi ,du och jag som ska göra detta. Ska vi vänta på politikerna eller att företagen ska göra något åt våra gigantiska miljöproblem så händer ingenting. Många tror att ny teknik ska rädda skall  oss till en miljövänlig  framtid men det ska vi komma ihåg hur bra och modern teknik vi än kommer på så räcker den inte ens till för att rätta till all skit som vi redan ställt till med. Släpp gasen, frikoppla och rulla med naturenoch inte emot, så ska detta fixa sig det är jag helt övertygad om.

Dagens citat: Allt vi behöver finns alldeles intill oss, girigheten gör oss dock blinda för det.             Spragen 2011

Nu har vi ett par veckors jobb i skogen. Sen ska vi krypa in i verkstan igen För nu börjar tillverkningen av MOP husen på allvar.

Ta det lugnt där ute

×