Lucka 10 Julkaldern

Välkommen till Bondebloggens julkalender

Det blev något fel på den förra så vi gör väl det igen

Skickar med denna bilden från i somras när jag skulle ta hem grisar från betet för några var klara för slakt och några skulle vidare till nya uppdrag i växtodlingen. Vi lastade ett antal grisar i vagnen men när jag kom hem tyckte jag det fattades en gris. Eftersom jag har så svårt för det där med siffror så hängde jag inte upp mig för mycket på det.

Det var inte första gången och inte sista heller för den den delen som jag räknar fel, Men det kändes konstigt ändå, och mycket riktig.

Efter ett par timmar ringde dom från kyrkan och pratade om en gris som gick omkring på kyrkogården och såg lite bortkommrn ut. Dom undrade om det kunde vara min gris kanske eftersom jag är den ende i församlingen som har grisar.

Nu var goda råd dyra. Att fånga in grisen igen och rätta till det som den bökar upp skulle vi fixa ganska lätt, nej nu vardet att agera snabbt innan dom värsta sladderkäringarna i byn fick nys om detta.

Nu gällde det att rädda heder och samvete och försöka förhindra att djungeltrummorna skulle spela dom allra falskaste tonerna över nejden…

Jag kastade mej i traktorn och for ner till kyrkan men för sent..den värsta sladdertackan hjulade runt runt kyrkogården som en äggasjuk höna och tuggade saliv som en åksjuk smålandsstövare….Nåja man får väl bjuda på en sån här världsomstörtande händelse..11 sept vad är det???

Dagens citat: Om en optimist och en pessimist är oense om något så har dom oftast lika rätt men optimisen har så mycket roligare under tiden…

Ta det lugnt där ute

×