Lucka 11 Julkalendern

Välkommen till Bondebloggens Julkalender.

Här är ett annat ungdomsläger vi ordnade för byns ungar. Vi sökte oss nästan alltid till någon sjö eller å att vara vi.

Dom byggde flottar detta året, med brädor, däck, stockar , ja med allt dom kunde hitta längs stranden. Bovlingbanan dom byggde slår nog ut allt annat dom hittade på. Måns hade hittat ett bovlingklot på loppis och tog med det ut i skogen på vårt läger. Soppad bana i bokskogen. ved som käglor och lägg märke till rännan där klotet åkte tillbaka i . Mycket läckert!!!!!

Det är alltid lite speciellt att vara vid vatten. Det är ju inte så konstigt för det är helt grundläggande för vår överlevnad så naturligvis har vi respekt för det. Utan vatten i lagom doser vore vårt jordbruk helt hopplöst och därmed matförsörjningen. Vi gör av med ca 170 litervatten per person och dag här i Sverige vilket är önödigt högt säkerligen.

Musikhjälpen samlar nu in pengar till stortädernas slumområde så dom kan få f rent och friskt vatten till matlagning och hygien.

Det är häftigt att det är samma vatten över hela jordklotet och det är samma vatten som våra dinosarior drack ur som vi nu dricker. Vi har bara ett vatten och det är helt avgörande för vår överlevnad att det är rent och friskt.

Det är riktigt sorgligt att vi fortfarande tömmer våra överfulla magar rakt ut i rent dricksvatten i våra toalettstolar. Det är en baggis nu att lösa det på annat sätt. Inte nog med det, vi spolar ner en massa annan skit också i form av mediciner,tabletter och rengöringsmedel mm. Vi envisas med att först MÖGA ner vårt vatten för att sen föröka rena det igen någon annan stans. Hög tid att hushålla med vattnet och helt enkelt inte använda mer till att spola ner vårt skit i dricksvatten. Märkligt att vår ingenjörer och andra kloka gummor och gubbar inte kan eller vågar ta i den skiten. 

Och vist är det märkligt att predika i världen om hur man ska gör med avlopp och vatten  när man inte har en lösning på våra egna problem  som liknar något sunt förnuft.

Nej nu slutar jag innan jag jagar upp mig för mycket. Skänker en slant nu till musikhjälpen så blir det säkert bra.

I dag var jag i skogen och högg ett lass ved till Lillen, så blir han glad.I morgon ska vi till Karlarp och ta ner några riktig  besvärliga träd vid hus och ledningar. Så bli Henrik och Skånetimmer glada, liksom hus ägarna. Nu kan jag inte skriva mer för jag har lite vak nu i natt för det är nya småkulltingar på väg.

Ta det lugnt där ute

×