Lucka 13 Julkalendern

Välkommen till Bondebloggens julkalender

Här har vi en bild på en av dom nyfödda. Bara 5 timmar gammal.  Han fick ställa upp på en snabbplåtning sen villa han in till Ada Lisa igen, som hans mamma heter. Våra suggor är ju av blanrasen svensk lantras och yorkshire och galten av hampshire ras. Mossan är vit och fassan är svart .Därför kan avkomman bli svartvit som ni ser på bilden. Det blir en trevägskorsning och den kallas då för piggham.

När jag tar fram gyltämne,  alltså hongrisar som ska bli mammor så köper jag då renrasig lantras eller renrasig yorkshire och betäcker en noga utvald sugga med goda meriter. Det blir då en trekvartare av lantras eller york och när dom sen ska bli mammor till nya mammor så återkorsar jag och är då tillbaka på hälften av varje igen och sen blir det en trekvartare igen osv osv. Fattar ni??? De gör inte jag nu när jag  skriver det, men när jag gör det praktiska arbetet så är det enkelt.  Kanske därför jag inte är lärare……………

Vi är i jultider nu med julgranar och allt vad det innebär. Ska berätta ett år när jag fick något märkligt infall och for till Stockholm och skulle sälja julgranar. Ja jösses säger jag bara. Vi åkte dit med ett lass efter mersan och kom till Jönköping ungefär när vi blev stoppade av polisen som snart hade räknat ut att vi hade lite för tung vagn  efter bilen. Vi fick en bötlapp sen var lagens långa arm nöjd och vi fortsatte lugnt till storstaden. Vi hittade vår plats som vi blev tilldelad utanför Zinkendamms Hockey arena. Det var ändå kul att stå där några dagar. Chansen att träffa på märkliga typer i Stockholm är ju betydligt större än  att göra det i Häglinge även om vi är några stycken här också…

Jag ställde ut mina granar längs ett rep som jag knöt mellen några vägskyltar. Bland annat en som visade att det var parkering förbjuden.

En och samma gubbe påtalade detta dom två första dagarna och jag hade ju inte så bråttom med att flytta på mej men JÄVLAR vad arg han var tredje dagen. Sen kom polisen. Ja det var bara att spela dum och flytta på sig lite sen var dom nöjda. Gubben fick nog totalt spel för jag såg att han gick in på ett sjukhem precis intill. Han klarade sig för han kom ångande en gång till men då fick han en julgran sen var han tyst.

Vid ett tillfälle stod det ett par och rotade runt bland granarna. Jag lätt dom hållas men när gubben blev lite för bångstyrig med käppen så gick jag fram och undrade om dom kunde se någon fin gran som dom ville ha. Gubben tvärstannade vände sig tvärt om mot mig och stod där med sina kolsvarta glasögon. Sen tog han upp sin vita käpp och rasslade till bland granarna igen. Gubben var ju för fan blind. Vad jag kände mig dum och skulle precis be om ursäkt men gubben hann före och tog hem alla poäng för han rasslade till igen bland granarna och sa, nja du…. jag bara tittat lite. Rasslade till med käppen igen sen gick han och följeslagen med bestämda steg därifrån. Där stod jag som ett fån.. men sa högt efter honom..DEN VAR BRA!!! Han stannade till och vände sig om och lyfte på käppen rakt upp i luften och log..         De blev ett gott minne det där.

Nu ska jag faktiskt till Hörby och spela tennis. MÅNS tvingar mig!!!!

Ta det lugnt där ute

×