Lucka 14 Julkalendern

Välkommen till Bondebloggens julkalender.

Vi ligger en dag efter nu och det beror på datorkrångel eller snarare typen som sitter framför den. Det blir dubbelt upp i dag.

Här har ni Nisse. Han är betydligt större i dag men han var inte mycket att hänga i julgranen när vår hund Ebba kom släpande med honom. Då var han  ledbruten och helt genom blöt. Om det var hunden som hade tuggat på honom eller han hade råkat ut för något annat vet vi inte men Ebba hittade honom i alla fall och vi tog in honom så han fick mat och varm att ligga. Det tog några dagar sen var Nisse på G igen. I dag är han en mycket fin katt lite reserverad men stolt.

Tusan vad kallt vi har haft några dagar. Vi hade ner än 23 grader kallt och allting fryser ju fast och allt tar så mycket längre tid där ute. Tydligen var det bara här som det var så kallt för Anders från Gotland ringde och tyckte de var så himla kul att vi hade  snorkalt för dom hade tydligen plusgrader och solsken och planerade för vårbruket sa han. Nä dom där Gotlänningarna får man ta med en nypa salt tror jag. Inte ens i småland hade dom mer än några minusgrader fick jag veta.

Det går åt mycket foder och halm nu till utegrisarna nu när det är så här kallt men grisarna trivs utmärkt.

Naturligtvis lägger motorvärmaren av på fodertraktorn när det är som allra kallast. Nå, vi har ju Magnus Svensson här i Sösdala även kallad SKROTMAGNUS. Så det var att få igång bilen och köra upp till honom och få tag på en bättre begagnad. Hann med att få en kopp kaffe också och en pratstund. Ebbesson satt ju och snyltade vi bordet som vanligt. Magnus hjäpte mej med en ny värmare så var den saken biff. Han är som vanligt mycket hjälpsam. 

Vi har semineringar på våra suggor nu denna helgen. Även om vi har galt så hinner han inte med alla så vi köper grissperma från Hörby seminstation och insiminerar dom som galten Kalle inte hinner med.

Man ringer till Hörby och beställer det dagen innan. På seminstatonen har dom ett antal galtar som dom tappar av efter hand som det beställs spermadoser och JA det går till precis som när vi människor gör det. Det fångas upp i en behållare och sedan späds det ut och det blir många doser av ett skott.

Nej nu har jag bråttom ska först mata grisar och kor sen til Gunnar och verka kor.

Har även ett par goda vänner som ska gifta sig i dag. Av hela mitt hjärta önskar jag dom lycka till med allt .

Ta det lugnt där ute

 

×