Lucka 15 Julkalendern

Välkommen till Bondebloggens julkalender

Dagens bild får väl symbolisera våra tafatta försök att rätta till alla dom misstag vi håller på med på denna planet som kallas jorden. Trots att vi vet att vi inte kan konsumera som vi gör och trots att vi vet att vi måste göra av med mycket mindre energi än vi gör och trots att vi vet att vi måste börja hushålla mad allt för att rädda vår miljö så kör vi huvudet i sanden och låtsar att det regnar. Vi bygger fortfarande upp vår så kallade välfärd genom att konsumtionen ska öka. Jag tror inte en enda människa inte vet detta ,ändå händer i stort sett ingenting som har någon avgörande betydelse. Ja ja, vi har ju börjat sopsortera lite men det är på långa vägar inte alls tillräckligt. och det vet vi. Det finns en lösning tror jag, ett sätt bland många är att jobba mindre, tjäna mindre och köpa mindre. Så har vi då lite mer fritid också som alla vill ha.

Men då griper den djävulska girigheten in. Kan vi ju se på den här giriga telia sonera anställde som fått mutor av telia och sprunget på strippklubb och allt vad det är. Det omättliga penga begäret vi har efter att hela tiden föröka få mer än grannen är väl bara ett maktbegär förmodar jag. Det löser sig, det är jag övertygad om och du! det blir ju faktiskt ljusare varje dygn nu redan om en vecka. Gött!!!!!!!!!!!!!

Ni skulle varit med i morse då höll det på att bli blött i brallan på mig. När jag öppnade dörren ut till halmen som jag tar in till djuren varje dag för att strö, så låg det något stort och randigt där mitt i halmen. Ett vildsvin!!!  Jag slängde en spann i skallen på den och jösses vad den for iväg. Den hade förmodligen sökt sig till husen för den verkade skadad då den sprang iväg så jag rinde till jägarna så dom skulle undersöka saken. Hoppas dom hittar den och avslutar lidandet.

Imorgon ska jag tll Finja Byggdegård och sälja honung och potatis på julmarknad där.

Ta det lugnt där ute.

×