Lucka 18 julkalendern

Välkommen till Bondebloggens julkalender.

Här har ni den världsberömda galten Kalle och bakom honom står hans älskade tjur Sune.

För två år sedan när jag köpte en ny tjur och tog hem homom till vår gård så band jag upp homom först några dagar i ett vanligt bås för att vi skulle bekanta oss med varandra. Jag brukar göra så för att korna som han senare ska sköta om, ska  gå och titta på homom ett tag för att väcka dras nyfikenhet och beundran. Han får då stå helt ifred och jag passar då på att bli vän med honom och det har verkligen lyckats denna gången med för vi är nu bästa vänner. Nu ska vi inte prata om oss utan om galten Kalle och tjuren Sune.

Intill där jag stallade upp Sune gick Kalle och skötte om sina suggor men när han fick syn på tjuren hoppade han rakt över boxväggen som är 1.20 meter hög och sprang bort till tjuren och uppvaktade honom som bara den. Jag trodde galten fått hel fnurr på tråden så jag släppte in honom till suggorna igen men jag hann inte ut från stallet förrän han hoppade över till tjuren igen. Nåja.. jag lät väl honom vara där och även om tjuren inte var helt förtjust i hans uppvaktande så var han snäll och lät galten hållas. På kvällen när jag tittade till dom så sov dom bredvid varandra som två hundvalpar. Ja, att det var kärlek var inget att ta miste på.

Jag berättade hela den här historien för min granne Christoffer som är reporter på Norr Skåne. Han skrev om det i tidningen och det tog inte många timmar förrän jag blev nästan helt nerringd från radio ,tv och en hel drös med tidningar. Man visade det på landet runt och frågade experter om det var möjligt att en galt kunde vara bisexuell och dessutom gå igång på en tjur. Det var tydligen fullt möjligt. 

Ja sannolikheten att det skulle kunna hända for ju helt plöttsligt upp till 100 % eftersom detta osannolika  faktiskt har hänt på riktigt, här i Häglinge. 

Som ni ser på bilden så dras Kalle fortfarande till Sune. Den här bilden lyckades jag ta i dag  och som ni ser så gillar inte galten riktigt att jag plåtar för han vill inte vara med på bild. Trots att han har sina suggor Kalle, så bryter han sig in till tjuren i bland för lite uppvaktning. Så skedde i kväll men han följde snällt med tillbaka till suggorna.

Att ha en galt som är kär i en tjur och gay är ju onekligen lite speciellt och det sätter kanske julskinkan i ett annat perspektiv.

De kan ni ju tänka på när ni sätter tänderna i en skinkbit till julen.

Ta det lugnt där ute.

×