Lucka 19 Julkalendern

Välkommen till Bondebloggens julkalender

I dag skickar jag med en bild från i höstas då vi var på Skördemarknad i Lunds statspark. Vi tog grisarna med oss till parken så dom fick en ekologisk bearbetning av marken där under en stor bok. Det var verkligen mycket folk i två dagar och grisarna drog som vanligt stor publik.

I dag var jag i storstaden Hässleholm och julhanlade lite. Köper vanligtvis det mesta i Sösdala men i dag var jag ändå där så man fick ju in och titta på lite folk som omväxling till grisarna här hemma , även om det inte är så stor skillnad.

 Jag säger bara jösses vad folk och vad vi handlade sen då. Det fatts inga pengar nu över huvud taget. Konsumtionens biblar står helt uppslagna  och man hittar på den ena mer raffinerade ursäkten efter den andra för att få köpa den ena mera onödiga prylen efter den andra Allt för att visa vår makt och vårt välstånd och hur himla duktiga vi är på att tjäna pengar och för att sedan sprätta iväg dem så fort det någonsin bara går.

Detta överflöd av allting är ju ett bekymmer helt klart. Om man tar en mega stor balja och häller ner alla jordens naturtillgångar där. Sätter sen en person där med en sked och börja ösa ur den baljan så tar det ju slut förr eller senare eftersom naturtillgångarna finns ju bara i en viss mängd och baljan fyllas ju inte på med mer tillgångar. Vi blir ju allt fler på denna planeten , så vi är allt fler som sitter där med våra skedar och öser ur baljan. Till och med en lärare fattar att detta inte håller i längden. Nej det är hög tid att vi sätter oss i samma båt nu och ror ut i baljan och vevar runt i den i stället för att barar ösa ur den. Krettsloppssamhälle heter det visst om man vill vara märkvärdig. Vi hade det så i det gamla bondesamhället men det är ju en HELT annan historia och du!! det är inte mer än 150 år sedan vi levde så.

Om vi inte vill tillbaka till benknotornas och djurhudarnas tid så får vi faktiskt börja ställa om NU och INTE  SEN eller NÅGON ANNAN!!!!

Dagens citat kan väl vara på plats: Överflöd skapar ingenting. Det är begränsningarna som för oss framåt.                     spragen 2009

×