Lucka 21 Julkalendern

Välkommen till Bondebloggens julkalender.

Världen skulle ju gå under i dag enligt Maya kalendern, eller i alla fall på nyttfödas. Ja världen består ju ännu så länge så dom har väl helt enkelt menat något annat.

Det går ju inte att komma undan utan att man har ju funderat en del på det här. Det är ju så enkelt att någon slags på nyttfödelse i världen är det oavsett vad dom värsta konsumtionivrarna än säger. Allt fler människor hasr fått upp ögonen för att vi måste ändra vårt förhållningssätt till moder jord för hur vi än vänder och vrider på det så har vi bara ett jordklot med dess begränsningar på naturresurser som finns här. Vi kan inte bara ta och ta och sen tro att det rättar till sig på något sätt i slutändan. Det är vi som avgör om det ska vara något kvar, vi och INGEN ANNAN. Det går att se att allt fler tänker på detta viset så någon pånyttfödelse är det nog ändå på gång.

Jag tror det var i femte eller sjätteklass som jag sa att vi kan inte använda så mycket olja som vi gör för det tar ju slut. Vi får göra på ett annat sätt??????? Ja ni skulle vad omgivningen såg frågande ut då?????

Vi är nog likväl där, att en grön revolution är på gång vare sig vi vill det eller ej. Det står bakom husknuten men vår girighet hindrar oss för att inse det. 

Vis ser helt enkelt inte skogen för alla träd som står i vägen. Det krävs ett himla stort mod, det vet jag, men ta ett steg åt sidan på din breda släta och småtrista  stig så kan man se levandet på ett helt nytt sätt.

Ja vet ja vet, filosofisk, moralpredikan och allmänt jobbig. Vem vet kanske det är dax för en  ny Mesias att komma ridande nu och visa vägen igen. Det är bara det att jag har ju ingen ÅSNA!!!!!!!

Dagens citat då: Det är galningarna som stakar ut vägen och dom vice som följer den……….

Ta det lugnt där ute

×