Lucka 23 Julkalendern

Välkomen till Bondebloggens julkalender

Nu drar det ihop sig ordenligt till jul. Idag har vi varit himla duktiga här på källunda. Måns har tagit in julgranen och klätt den tillsammans med My. Jag har kokt och grilljerat skinkan efter mors mycket gamla och säkra recept. Gjort knäck efter min fars utsökta recept. Och bakat pepparkakor efter min svägerskas mormors recept. Max och My hjälpte mej med pepparkakorna. Hann med ett par bröd också. Jag glömde ju nästan mandelbiskiverna. Det är ju så himla gott.

Nu gjorde jag ett fatalt misstag och bjöd hit Åsa och Laszlo på provsmakning så nu är det bara att ställa sig och baka igen…..

Ja det har varit en lång dag och den började inte bra. Först fick  jag vara rörmokare på morgonen. Korna hade rivit ner en vattenledning så det var bara att sätta igång och kapa rör , gänga ett nytt snitt och skruva ihop det igen. Nu är det tätt.

Sen hade jag tydligen något elfel för en propp gick hela tiden till fläkten som styr temperaturen i potatislagret. Det var något överslag i en dosa, förmodligen fukt för när det var rengjort så funkade det igen. Tur man kan lite av varje. Ja annars hade jag inte kunnat vara bonde överhuvudtaget. Nej det krävs ofta det där som man inte lär ut på några skolor. Jag tror det var Einstein som sa : den högsta formen av intelligens är SUNT FÖRNUFT. Ja där hade han så rätt.

Vilken idiot som helst kan ju bli vad som helst om det finns skolor till det. Det är bara att sätta igång och läsa så är man ju hemma med halmen. Har man svårt för fatta vad det står är det  bara att läsa det igen till det sitter.

Det mest av allt vad lantbruk heter handlar ju om sunt förnuft så det är fan imej inget för LANTISAR. Nej dom flest lantisarna har vi väl i stan och där kan dom ju komma långt. Vi som gillar utmaningar och spänning i livet bor ju på landet och kan komma hur långt som helst.

Ta det lugnt där ute

×