Hästkött igen

 

2013 januari 011 liten

Josse!!!!

Den här bilden kom inte med på det senaste inlägget därför tar jag med det nu. Josse är hos mig och jobbar i bland. Nu är hon i fjällen och åker skidor. Måtte hon komma hem hel tösen för vi behöver henne på gården snart. Jag gillar den här bilden, tagen av en mästerfotograf under mysteriska former. Josse är inte bara snäll och trevlig, hon är bra på att jobba och orädd,. smart!!!

Jag måste bara ta upp det här igen med den så kallade hästköttsskandalen. För det första är det ingen köttskandal för det är en felmärkning. Det finns ju inga ursäkter för  det. Det ska vara det som står i förpackningen, punkt slut!!!

Det är ju nu riktigt pinsamt och sjukt att man slänger prima mat för att det står fel på etiketten. Vi har en miljard människor som svällter och när vi slänger prima mat som vi har producerat här hos oss själva, så innebär det att vi tar ännu mer mat från dom som redan lider brist på det. Jo, av den enkla anledningen att vi inte alls är självförsörjande på mat i vårt eget land så vi plockar in det utifrån varje dag och då tullar vi från dom som redan har för lite. Att alla dom här stora matgrosister, möbelföretag mm är så jävla fega så dom inte vågar prata om detta utan helt sonika slänger denna utmärkta mat. Det är inte lite pinsamt att vi nu eldar upp prima färdigrätter för att det kan innehålla några procent hästkött när det  i rätten också innehåller färgämne, konserveringsmedel, emulgeringsmedel,stabiliseringsmedel, förtjockningsmedel mm mm mm mm. Jag kan inte alla namn på all skit som definitivt inte är något att äta. Hästkött är prima mat och de vill vi inte äta av någon anledning medan allt annat som jag räknat upp stoppar vi gärna i oss. Köttet i färdigrätten är förmodligen det enda vettiga vi kan äta.

Häst, gris, ko, fisk, potatis, sallad är prima mat som alla kan äta.

Godis, läsk,sprit, tobak är något vi inte borde inta överhuvudtaget.

När jag åkte hem från Södertälje med tåget senast och tog  en fika i restaurangvagnen så kom det en ung tjej som frågade efter vegetarisk mat men det var tyvärr slut. Det fanns maträtter med kött i men hon köpte en påse Gott och blandat i stället. Bingo!!! vad smart. Så mycke skit det är i en sån påse.

Vi är så rädda för det massmediala att vi inte vågar använda vårt eget sunda förnuft utan slänger prima mat för att det innehåller lite kött som är helt prima mat.

Det är väl så när vi lever här i detta kopiösa överflöd av pengar, mat, prylar osv. Vi är alla makalöst bortskämda.

Det här överflödet som vi välltrar oss i varje dag skapar bara mer överflöd och utvecklar inte oss ett dugg, tvärtom. Girigheten  och egoismen gör oss helt blinda.

Nej det här blev tungt men jag blir förbannad när man är totalt respektlös inför mat och att vi snor mat från dom som inget har samtidigt som vi slänger god mat här.

Nu ska jag ut till mina grisar ösa in mer halm i hyddorna  för det ska bli kallare igen. Men våren är på väg även för mänskligheten.

Ta det lugnt där ute

×