Resistenta bakterier i banken

Jösses vad kallt det är för att vara skåne. Jag minns inte att det varit så här ihållande kallt så här länge någonsin. Börjar bli tröttsamt faktiskt. Som bonne är ju vädret nästan alltid i tankarna och det är ju inte så konstigt eftersom det nästan alltid är avgörande för hur dagen skall planeras. Jag klagar sällan på vädret, ja inte ens på väderleksrapporterna heller även dom inte stämmer för det blir ju som det blir ändå. Men nu börjar även jag bli less på denna kylan.

Tjuren måste ha tagit ledigt för 9 månader sedan för vi har inte fått en enda kalv nu på snart 2 veckor. Korna är ju som andra kosssor så dom synkroniserar sin mensperiod och därmed också högbrunsten. Så snart kommer det väl 5-6 kalvar inom loppet på ett par dagar om tjuren då hann  med alla pilska damer där ute på blomsterängen. De lät väl rätt romantiskt eller….

Kim och hans härliga fru är här och jobbar ett par dagar i veckan nu. Det funkar kanon och dom har mest syssslat med att sätta nya trådar i biramarna och brännt nytt vax i. Vi går ju in i MOP tillverkningen på allvar nu och Kim är ju svettskunnig så det kan ju bli hur bra som helst till slut tror jag.

Nu har Cypern kluddat till det för sig och slarvat bort alla pengar. Jag fattar ändå inte det där. Dom säger att bla. att ryska maffian sätter in en massa  pengar på bankerna på Cypern som någon slags penningtvätt. Då borde det väl finnas en himla massa pengar att snurra runt på alla spekulationer som banker väl rätt ofta gör. Jaha!! då har man sattsat på fel häst och pengarna har försvunnit ner i någon annans stinna penningpung. Nu vill man ha nya pengar att snurra runt med och vad gör man då?? Jo då tar man småspararnas pengar som dom i sitt anletes svett har samlat ihop och satt in på banken för att ha senare om det skulle kärva till sig om man kanske gjort någon konstig affär eller blivit sjuk och behöver rätta upp ekonomin.

Jag tycker man känner igen möstret en aning. Hade inte vi ett välldans svindleri i början på -90 talet då banker och försäkringsbolag slarvade bort välldigt mycke pengar. Vem stod för notan då?? Jo det var alla dom där som stiger upp klockan 5 på morgonen och mjölkar kor. Alla dom som tar på sig hjälmen på natt skiftet och åker tusen meter ner i gruvan och bryter järnmalm. Alla dom som ger sig ut på sjön för att dra upp fisk till middagsbordet. Alla dom som ger sig ut i skogen i treskift för att köra ut timmer till sågverken. Alla dom som ställer sig på den där enformiga fräsen på plåtindustrin. Listan är hur lång som helst men vi kallar dom för skattebetalare. Nu är det dags för Cyperns skattebetalare att öppna börsen för att dom precis som vi har levt och lever långt över våra tillgångar.

Vi har alla dom här avgångsvederlagen och fallskärmar som urholkar vett och sann men värst av allt: Arbetsmoralen urholkas vilket nog är det största bekymret inför framtiden. På -90 talet hade vi en ASEA chef som skulle ha ut 850 miljoner i fallskärm!!! Jag fattar inte att man kan tycka sig vara värd så mycket pengar. Och det är ju inte konstigt om folk som sliter i sitt anletes svett och betalar skatt för att sedan vara med att finasiera högdjurens spekulationer, att dom undrar varför man ska jobba över huvudtaget.

Nu till min stora slutfråga.!! Varför går alltid bankerna fria. Har man kluddat till det så får man precis som alla andra kavla upp armarna och jobba hårdare och är bördan övermäktig så får man gå i konkurs helt enkelt. Så är det ju för alla andra som bedriver någon form av rörelse. Det är ju ändå samma skattebetalare som ska betala notan så då är det väl bättre att det folket som inte klarade av att handskas med andras pengar på banken åker väck och ersätts med nytt folk. Nej så funkar det tydligen inte med banker för dom är imuna mot konkurser och samma människor kör på som förut till man kluddar till det nästa gång och skattebetalarna ska öppna börsen igen.

Jag begriper kanske inte det helt och hållet. Dessutom finns det ju banker som sköts mycket bra tror jag.

Ja vi lever långt över vad vi har råd till. Somliga tror fortfarande på att vi ska konsumera oss till välstånd men det har ett mycket högt pris som vi nog redan börjar att se konsekvenserna av. Det är så här mina vänner. Om alla i hela världen skulle ha varsin cykel så finns det alltså inte råvaror på jordklotet till det. Kan man ju fundera på när vi ska köpa en ny bil nästa gång.

Nu ska jag visa en härlig bild på stenkvarnen som vi satt igång. den är från -30 talet och fungerar helt utmärkt Måns fångar upp det första mjölet som kommer ut. På denna kvarn ska vi mala brödmjöl på för försäljning. Den här kvarnen räddade jag från skrotning och den kommer inte att mala bort någon del av kärnvetet i någon spekulation för det är fullkornsmjöl som gäller och då är man rädd om hela kärnan och spekulerar inte bort någon del överhuvudtaget!!! Fan jag fick ihop det till sist!! Va ja e bra !!!

Kopia av DSC01903

Ta det lugnt där ute

×