Tuppen försvann

Susanne ringde och ville ha några bilder på hönsen sa hon. Ja det fixar vi och så kom det några fina påskkäringar och påskgubbar från Häglinge dagis. Det blev ett fasligt kacklande och flaxande innan hönsen fattade att det bara var utklädda människor. Varför springa omkring med fjädrar och grejor när man alltid kan se ut på det viset som hönsen gör. Hösen lugnade ner sig och tuppen gick runt och sprätte fram dom bästa majskornen som jag slängt ut. Tuppen som heter Lillfjolle är ju så mån om sina höns att han inte äter själv utan sprätter fram det bästa till hönsen hela tiden. Hönsen tar inte så mycket notis om Lillfjolle utan han får klara sig så gott han kan för nu är det hönsen som ska varamed på bild. Dörrentill hönsgården gick upp och tuppen traskade helt enelt iväg för han blev nog sur för att han inte fick vara ned i hönsgemenskapen. Just snyggt att dra iväg nu när det är påsk och allt. Han ville ju bara vara vänlig men han gjorde ingen nytta där.

Var Lillfjolle blev av vet i smen men hönsen är inte så pigga längre. Tro ja det. Nu blev det inget påsknyp överhuvudtaget. Nu kan dom ju ligga där och bara värpa sina ägg om det nu är så kul utan tupp.

Nu till en annan inte alls rolig sak.  Mina tankar går nu ofta till Nibble Lantbrukssola som blev av med hela sin mjölkko besättning i en brand förra veckan. Jag har juvarit där några gånger och pratat gris med eleverna. Det är en mycket fin liten skola som är så oerhört måna om sina djur precis som flesta bönder är. Jag har varit med om brand i stall där djur blev innebrända. det är fruktansvärt att stå utanför och se på och inte kunna gör något. Mina ödmjukaste tankar går till er där uppe nu som ska leva med dett länge nu.

Till min enorma glädje så har man nu beslutat att bygga upp verksamheten igen. Jag håller på er.

Glad påsk på er alla önskar en frusen ekologisk bonne från skåne.

Ta det lugnt där ute.

×