Kastrering utan bedövning

Hej på er där ute. Det var länge sen och det har varit full rulle här. Allt korn,vete och havre är i marken nu. Potatisen skall ner i dag. Det är ungefär 2 ton sättpotatis som har stått på förgroning nu som ska bli god matpotatis till hösten. Man behöver inte förgro för det kommer ju upp ändå men man vinner ett par veckor på det. Det är värdefullt att få upp potatisen så fort som möjligt för i juli kommer bladmöglet med vinden och då angrips blasten och blasten vissnar ner. Då slutat ju potatisen att växa. På så vis är varje dag viktig innan det kommer. Att köra med stort radavstånd och glest mellan sättorna i raden är ett annat knep att ta till liksom att sätta raderna i öst-västlig riktning för att på så vis få in mer västanvind genom raderna. Tycker ni det låter flummigt??? Det tycker nog jag!!!

Har några gamla sorters vete och havre som ska ner också men det är inte mer än 50 meter med såmaskinen. Det är inta alls flummigt det där för det är lite av det genetiska arvet som ligger till grund för dom moderna sorterna som förädlats fram. Dessa gamla sorter är i stort sett oberörda av sjukdommar som moderna sorter dukar under för så det är helt enkelt framtidens mångfald vi snacker om. SUG PÅ DEN DU!!!!

Det är Hans Larssons enorma arbete som vi nu ska föra vidare. Det är upp till oss nu om vi ska ha något att så över huvudtaget i framtiden.

Vi har lite vallar som ska vältas också. Vall är då åkrarna med gräs som ska bli hö och ensilage.

Jag kan inte hjälpa det men man tar ju åt sig med det där med två åringen som dog i bilen, kvargömd av sin pappa. Han var kanske för uppslukad av jobb och karriär. Det är ju inte någon ursäkt alls men kanske en förklaring och något att tänka på för oss andra som far rundor som skållade råttor för att vårt maktbegär och girighet. Hur som helst så har pojkens pappa fått det hårdaste livstidsstraff man kan få som förälder. Att vara vållande till sitt barns död.

För 25 årsen ungefär kommer jag ihåg en 4 åring som blev misshandlad av sin mamma och styvfar,fastbunden vi ett träd och ihjälsprkad. Fan!! Sånt där lämnar aldrig kroppen helt på någotvis.

Nu har dom hittat en jävla typ till som har kidnappat kvinnor och hållit dom instängda i mer än tio år. Hur många sitter inlåsta nu då tänker man. Det kommer ju nya hela tiden. Tre kvinnor har han haft i sin källare och tydligen våldtagit och hållit fastbundna. Vi ekologiska grisbönder kasterar ju bara våra grisar med bedövning men den  där grisen  i USA skulle man nog kunna kastrera uten bedövning tror jag.

Så mycket elände säger jag bara. Nu till något mycket roligare. Åsa och Laszlo har fått sitt första barn nu. Lille Miro såg dagens ljus i söndags. Grattis säger jag bara. Han kan bli min dräng sen, oj vad jag skall lära honom mycket bra grejor, som att svära,fisa,rapa och allt annat som jag  bara är bäst på.

Ta det lugnt där ute

×