Hårdsmält med sanningen

Efter ett underbart regn får vi nu värme så potatis gräs,säd, åkerbönor och lupiner växer så det knakar. Det är härligt att se hur våra växter skjuter i höjden och ger oss allt det där fina som håller igång en hel värld. Utan växter och djur är det helt kört för oss. Vi skulle bara ha lite mer vett att ta hand om det på ett mer respektfullt sätt.

Det är lugnt med skördandet nu . Efter grässkörden så kom Nicke och körde ut ny gödsel på åkrarna så blir det en ny skörd om några veckor. Sen blir det inte mer gödsel där utan det som vä’xer upp sen betar korna direkt.

Vi bygger nu på en  MOP drivenhet som ska ut till Gotland. En ny modell som ska testas men som vi tror ska spara mycket tid och diesel så våra redan klimatsmarta grisar blir ännu smartare. Ja! Den ska drivas med solceller.

NU en vecka efter Borgeby fältdagar så funderar jag på, var är alla brudar igentligen. När jag stod där och bloggade slog det mig att det är ju 95 % män som besöker en sån mässa. Är kvinnor så totalt ointresserade av odling o

×