Vart tog sanningen vägen

Det var ju inte mycket till inlägg det blev sist . Halva har ju fallit bort av någon anledning. Det jag då tänkte på och skrev om var den där killen, Snowden från USA som försöker gömma sig i Ryssland för att han avslöjade USA s hemliga avlyssning runt om i världen. Det är inte alltid nådigt med saningen, särskillt inte när man inte har rent mjöl i påsen. Från USA har man bland annat avlyssnat EU parlamentariker i Bryssel.

Man tvingar ner ett plan med Bolivias president i Österrike för att man misstänker att Snowden skulle bara ombord. Innan dess hade några länder i europa avisat sitt luftrum för detta plan. Vad är det för fegisar där ute som inte vågar säga ifrån till USA. Avlyssning av personer och andra länders makthavare är i allra högsta grad ett hot mot demokratin. Obegripligt att man nu bara sitter med armarna i kors och låter det ske. Kärrinar

Sen var det ju brudarna då, som jag saknade på Borgeby fältdagar. Var är alla kvinnor i  jordbruket??? Varför är det nästan bara män som sitter ensamma i  traktorererna och kör dagarna i ända. Är kvinnor helt ointresserade av att växtodling eller vad?

En annan sak som slog mig är att medelåldern på lantbrukarna är skrämmande hög kanske. mer än 60 plus. Det bådar inte gott alls för framtiden men det löser sig det med.

Tar ju mina rundor till Lund nu ganska ofta. Kan inte undgå att se att dom bygger som vanligt där på den bästa åkermaken. Max IV heter det visst och ska vara något i hästväg  i  den framtida forskarvärlden tydligen. Ganska underligt och symboliskt att man på den bästa åkermarken bygger något som framtiden då ska ha nytta av när varenda kvadratmeter av åker behövs för framtida livsmedelsförsörjning. Med tanke på att vi inte ens kan producera hälften av alla mat vi behöver här till svenska befolkningen kunde kanske forskarvärlden byggt MAX IV i vilken skogsdunge som helst. Nåja , det är säkert väl uträknat och sånt som en liten torpare inte begriper helt enkelt, Så det är väl bara att fortsätta att försöka få fram mer fin ekologisk mat till svenskaran och se glad ut???????

Vi har tagit upp våra första potatisar nu och det är ju så gott med nypotatis och ekologisk dessutom. Vi hade lite gille här i helgen med egenproducerad gris, potatis,sallad,lök,rödbetor, flädersaft mm mm. Härligt det där!!!

Det är helt lugt  på lantbruket nu. Vi är i full färd med drivenheten som ska till Lövsta på Gotland. Får hjulnaven i dag så nu ska svarven gå varm framåt eftermiddagen. Kul jobb detta och spännande utveckling av svensk ekologisk grisuppfödning från Källunda.

Josse cyklade till Öland för festival för några dagar sen men ska enligt uppgift vara på väg tillbaka. Hennes mobil förvsann tydligen under musikfestivalen så det är röksignalen man får tyda om man ska veta något från henne nu.

Och nu har gubben tagit ett stort kliv in i den kommersiella världen av fåfänga, smink och allmän dekadens. Vid 51 års ålder har jag för fösta gången tagit dedorant på mig. Ja ,jo det har spårat ur helt. Jag gillar ju inte att ta något på mig som jag inte behöver. Jag fattar inte det där med dedorant för det luktar ju soptipp när man tar på det. Ska tydligen vara bra mot svettlukt. Nu kommer säkert mitt avloppssystem att kolappsa när dessa främmande onaturliga ämnen ska igenom trekammarbrunnen och ut i grundvattnet. Men vad är det?? Det viktiga är ju att man luktar gott. Ja ni hör själva. Den kompromisslösa ekologiska helt unika världsbilden  av Magnus Nyman faller ihop som ett korthus nu. Var ska detta sluta??

Nu har jag inte tid att skriva mer för jag måsta ta en dusch innan jag går ut till grisarna.

Ta det lugnt där ute

×