Ny tupp

Har varit med brödgänget i dag. Detta härliga gäng där ingenting är omöjligt tror jag. Vi började på Alnarp med Hans Larsson i spettsen och spanade in en hel massa gamla spannmålssorter. Det är obergipligt att vi inte behållt mer av dom där gamla sorterna. Dom är högre och lämnar lika mycket råvara som dom modernare sorterna om man räknar ihop halm och kärna. Framför allt är dom gamla sorterna betydligt friskare. En av anledningarna till det är att dom är just högre och kommer därmed upp längre från marken där dom flesta svampsjukdommarna uppkommer.

Vi var en runda hos Hans Larsson också och tittade på ytterligare sorter. Det är bara så himla intressant.

Sen var hela gänget hemma hos oss också. Jag är ju lite växtförädlare också så här finns ett antal sorter på försök och höstveten ser bara så bra ut!!!!

I morgon fortsäter jag med arbetet på drivningen till MOP huset. Lager ska nu passas in och det är lite meck men det går framåt. Snart har vi världens första självgående grishus!! Enbart med hjälp av sol energi. De ni!!

Vi har fått en nu tupp nu. Vi hittade den gamla i våras efter vintern. Jag skyllde ju på att höken skulle ha tagit tuppen Lillfjolle med det var nog Ebba, vår hund. För när vi plöjde i våras så dök den upp i en fåra där Ebba grävt ner den

 Malte heter den nya tuppen. Dom flesta hönsen blev ju till sig naturligtvis men inte dom två äldsta  för där behövs det ju lite mer lock och pock innan det kan bli något tuppjuck. Jo dom gav med sig till slut så Malte har slitit rätt hårt några dagar nu. Visst är det synd om honom!

Blev en del glada tillrop efter mitt avslöjande om dedoranten som jag för första gången i mitt liv använt. Det är ni inte det enda som hänt dom sista veckorna. Jag har klippt mig också och det slutar inte här heller. Har faktiskt gått och köpt ett par nya byxor också. Har dom sista 14 åren bara handlat på second hand. Nu blev det ett par nya i alla fall för 550 kr. Ska ju sitt bra över röva och det gör dom kan jag säga. Det är bara det att dom sitter tajt i grenen också och det är kanske inte lika kuligt men va då, nu ser man  ut som en ruktig dunJohan. Tja, det skadar ju inte att rycka upp den gamle lite.

Ta det lugnt där ute.

 

×