INTE KAXIG

Här är det full fart som vanligt. Vi har ett tradigt väder bara. Några minusgrader nu hade inte varit dumt alls. Det är mer eller mindre nödvändigt att jorden fryser upp lite under vintern. Det blir ett bättre vårbruk då. Vi brukar säga att jorden ”reder sig” bättre då.

Har hunnit med lite i skogen nu, en del vindfällen har det blivit men det är uppklarat nu. Ska krypa in i verkstaden efter nyår för nästa generation MOP hus ska se dagens ljus.

Till vår stora glädje så är Josse hos oss nu. Känns gott det..

Daniel åker utomlands en månad. Vi önskar honom en härlig resa.

Kim har julfritt men har sagt att han ska komma tillbaka efter nyår.

Måns åker till  en kompis som är på Nya Zeland och jobbar. Han ska få en välförtjänt semester nu och det känns ju så bra.

Caroline har bakat det sista brödet för i år och tar en månsds semester nu och öppnar igen i februari. Hon har slitit som ett djur sista tiden men så blir det när man bakar värdens godaste bröd. Hon får skylla sig själv helt enkelt!!!”!

Nu ska jag berätta vad som hände mig för ett tag sen. Jag hade verkat kor hela dagen och efter att jag utfodrat grisarna när jag kom hem och ätit lite kvällsmat pallrade jag mig i säng. Vid tre tiden vaknade jag och var lite snurrig i skallen, kände mig spyfärdig helt enkelt. Vinglade iväg likt en nyfödd älgakalv, tog mig fram till toaletten där jag ramlade ihop på golvet oförmögen att resa mig igen. Jag låg och spydde i duschen och det kändes som att hela magen skulle tryckas ut genom käften på mig. Nu var jag inte kaxig och jag började känna rädslan komma krypande längs ryggraden. Jag var helt ensam hemma och nu var goda råd dyra. Jag förstod att jag måsta ha hjälp. Jag ålade mig ut ur badrummet längs golvet helt kraftlös. Spydde hela vagen längs golvet och jag började sagla som en skotträdd vorstertik. Hasade mig fram längs golvet bland trasmattor och spyor. Nådde till slut telefonen, ringde 112  och efter 20 minuter stod det två sjukvårdare i hallen och undrade hur jag mådde. Jo tack det har ju varit bättre fick jag fram. Dom tog prover och gav mig något som jag inte vet vad det var. Bara känslan att få hjälp gjorde ju att man piggnade till lite. Nå, dom tog mig med till akuten i Kristianstad där en läkare senare kunde konstatera att jag troligen fått någon slags matförgiftning.

Jag åkte in i bara kalsongerna och fick således också lämna akuten i bara kalsonger. Jo jag fick en filt om mig sen var det bara att satta sig i en taxi och åka hem till Källunda igen. På vägen hem bärjade jag tugga som en tannalös käring igen men det gick över och det gick att sköta om grisarna hjälpligt även om jag var totalt slut.

Vi lever i en himla trygghet här i Sverige och det känns gott att få vara med och dela på bördan och betala den skatt vi ska så att man i sånna här situationer faktiskt kan få hjälp.

Nu är det Jul och jag vill skicka en hälsning till alla ekologiska bönder där ute som kämpa på. Ja ni andra bönder också som ännu inte har kommit på att ni ska köra ekologiskt. Vi blir ekologiska allihop i sinom tid, tro mig, för hur ont det än gör så har vi faktiskt inget val…

En tanke åt er som sitter ensamma där ute och då ska vi inte glömma alla ensamma pappor med barn som det aldrig pratas om. Vi pratar bara om ensamma mammor med barn som sitter ensamma.

Hoppa gärna över spriten nu i jul, det finns gott alkoholfritt vin och öl. Det håller jag mig till. När jag skulle köpa ny ljusslinga till min  julgran härom dagen så blev det ingen faktiskt. När jag stod och tittade på alla grejor med hållare,lampor,kontakter och sladdar som något kinesiskt barn har påtat ihop för en skitlön, så fick jag nog helt enekl. Från och med nu så är det liljeholmens levande ljus som gäller. Man tänder ett par gånger. Det blir hur mysigt som helst.

Jag ska fira Jul med min äskade bagare i dag sen blir vi alla i morgon. Det kommer att bli en jättefin jul, det känner jag på mig.

GOD JUL på er alla.

Ta det lugnt där ute

 

×