Livrädd hund

Hej igen!!

Har ni som jag också stoppat i er en massa julmat??? Det är ett himla frossande som vanligt men det är ju gott med riktig mat. På julafton var jag med min bagarare i stora staden Stångby och firade en lugn och mycket skön jul.

Det är inte så dumt  det där med staden ändå. Synd att den ska ligga så förbannat avsides bara.

Juldagen, så samlades vi alla här. Bagaren,officeraren,drängarna,dansaren,pensionärerna och bonden firade juldagen med ett fullskaligt EKOLOGISKT julbord med påföljande  julklappsutdelning. Jag blir säkert aldrig vuxen för jag tycket det är lika roligt med julklappar fortfarande.

Tllbaka till Sångby en stund för jag måste berätta att jag gick tomte i grannhuset.

Har aldrig tänkt så mycket på att tomten ser ju helt enkelt för jävlig ut. Jag fick på mig luva, rock och tomtemask. Tittade mig i spegeln och såg till min stora glädje att att jag såg ju faktiskt värre ut än vanligt. 

Ett minne kom till mig när jag själv var liten och kröp upp i min farmors knä när tomten kom in i finrummet där hemma.Helt livrädd. Alla skrattade. Sjukt!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu skulle jag gå tomte själv  i den här jättesmurf utstyrseln. Nå, Caroline hjälpte mig att komma till rätt hus och jag knackade på och där stod ett litet förväntansfullt barn och kikade fram. Jag viste att jag såg för hemsk ut så det var att prata så snällt jag kunde. Dom placerade mig på en stol och utdelningen kunde börja. Alla andra barn där inne viste vem jag var men den här lilla tösen var först rädd att gå fram till mig men efter en stund kom hon utan att hennes farmor föste fram henne till mig,denna jättebebissmurf. Jag märkte dock att en liten hund som stod bredvid mig darrade i hela kroppen likt en åksjuk tax. Jag försökte lugna hunden men det blev bara värre. Tacka för det.

Efter ytterligare några julklappar stod hunden precis framför mig och började ulka upp gamla lutfiskrester. Nå, farmor i huset snubblade fram bland luklappspapper och snöre och fick bort hunden. Jag kunde slutföra mitt uppdrag som tomte och alla verkade nöjda. Hunden överlevde. Utanför huset stod bagarn som tålmodigt vätat på mig och jag fick världens kyss. Min basta julklapp!!!

Här hemma är det lugt nu. Korna som snart ska börja kalva är riktigt tjocka om magen nu. Dom brukar börja kalva i slutet på januari. 

Jag önskar  er alla ett GOTT NYTT ÅR. Jag vill också tacka alla er som läser det här. Jag begriper fortfarande inte att någon läser det jag skriver men tack snälla ni.

Ta det lugnt där ute

×