Märklig vår!!

Hej!!

Vi har en märklig vår där ute, som 0m den vaknade för tidigt och inte vet vad den ska göra igentligen. Imorse hörde jag faktiskt att det var ett annat ljud på fåglarna. Jag brukar höra på dom när det börjar röra på sig.

Den fina holken som Caroline har gjort  till kattugglan har ingen flyttat in i ännu, klättrade faktiskt upp och kollade…

Vi hade köttleverans till Lund- området igår och jag la märkte till att vårbruket inte startad där nere heller. Vi brukar ligga två veckor efter Lundabönderna. Vår höstsådd här är minst lika fin faktiskt.

Jag har för första gången som bonde sått i mars månad. Den 14 mars sådde vi ”in i”  och ogräsharvade vi höstrågen och höstvetet.

Att så ”in i” innebär att jag sår gräsfrö bland det redan uppkomna spannmålet. I  detta fallet så blev det så tidigt för att om det nu skulle bli ett väderomslag och regna i tre veckor så hade det höstsådda spannmålet blivit för långt och jag hade inte fått ut gräsfröet helt enkelt. Detta är ju en bedömning jag får göra från år till år.

Varför sår man då gräsfrö i i höstsådden. Jo, vi sår in engeskt rajgräs och lite vitklöver som när vi tröskat spannmålen växer till sig och konkurerat med ogräset och vi behöver då inte harva för ogräs på hösten utan kan låta jorden vara i fred och få vila plus att gräset samlar näring under vintern. Vi plöjer ner gräset till våren som då blir näring till nästa gröda. Fiffigt….

Min fina bagare fortsätter på det nya hönshuset.

Måns Bygger MOP hus där även jag är med.

Teodor från Tyringe har varit här en vecka och praktiserat. Det visade sig vara en lugn, ambitiös, intresserad och arbetsvillig grabb. Vi tackar Teodor för veckan och önskar honom lycka till.

Kim har haft en fis på tvären en vecka nu. Vi får se om han kommer på måndag.

Daniell är här och bygger om stallet till oss..

När jag inte fixar med fika och mat till gänget så är jag mest i verkstaden nu. I dag får vi besök av en lantbruksfamilj som är intesserad av ett MOP hus, Vi håller tummarna att dom gillar det.

I fredags var vi ett helt gäng bönder, ja annat konstigt folk också för den delen och bowlade i Hässleholm. Det är lika kul var gång.

Nej fan nu kan jag inte sitta här och blarra mer.

Ta det lugnt där ute.

×