Jurassic Park

Hej igen.

Ni har kanske hört på radio,tv och läst i tidningar att vi kanske har ett eget Jurassic Park i Skåne, närmare bestämt i Korsaröd vid Tjörnarp. Det råkar vara på våra marker som fynden har gjorts som sätter sån fart på vetenskapen att man tror att man till och med ska hitta dinosaurier där i våra backar.

Det började för många år sedan och det var den förre ägaren Gustav som hittade fynden. Gustav var enormt kunning och intresserad av geologi och gjorde sina egna utgrävningar som gav många intressanta fynd. Hela området här är fullt av gamla vulkaner och många förstenade växter och djur hittas när man gräver på någorlunda rätt ställe.

Vi få la se vad detta ska sluta men visst är det intressant det som finns där under även om jag tycker att framtiden är väl så intressant, i vart fall hur vi tar oss dit…Nu blev det flummigt igen…

Jag har förstått att vi inte kommer fram över huvud taget om vi inte tittar i backspegeln också. På tal om det så har vi lånat en skalmaskin och skalar en del avdet gamla spannmålet som vi odlar. Vi har bla skalat ett enkornsvete som är urvetet som vi fick fram. vetet var ju från början ett gräs men människan lyckades tämja detta gräs, tog fröerna och dom man inte åt planterade man igen och har genom årtusenden valt ut rätt korn och på det viset fått fram ett vetetkorn som man kan mala och äta som tex bröd.

Caroline har stått i två dar nu och skalat ett antal gamla sorter som ingår i dett brödprojekt som hon leder. Det är mycket spännande att hålla på med dom här gamla sorterna. Det  är ursorterna som ligger till grund för dom moderna sorterna som vi har i dag. Det är kanske vi som redan har ett Jurassic Park här med våra gamla sädesslag….

Vi kan konstatera att dom gamla sorterna är starkare och friskare än det som odlas i dag. Det blir mindre antal kilo per m2 men det innehållet mer vitaminer och mineraler i dom gamla sorterna.

Att genmanipulera som vi så gärna gör med allt liv, även med spannmålen tror jag är riktigt farligt…nej nu ska jag inte predika mer.

Här är full rulle ,nya smågrisar på gång vilken dag som helst.

Inga nya kalvar ännu ock korna är tjocka som tunnor…

Kim klyver ved.’

Daniel bygger om stallet.

Måns och Jag bygger MOP hus.

I morgon och på lördag är jag på Ica Emporia och snackar gris för vi börjar sälja Källundagrisen där nu.

Ta det lugnt där ute….

×