Rapsen blommar

Det är märkligt tidigt i år. Samtidigt som körsbärsträden blommar för fullt så börjar vår raps också att blomma. Jag har inte varit med om att det blommar samtigt som nu. Bina har inte hunnit bli så många ännu men det är verkligen högtryck inne i kuporna. Det sprutar ägg ur drottningen och gänget i samhället ,dom så kallade ambina som matar yngeln har ett svettigt arbete där inne.

Vi har lite havre och korn till att så, och sen skall potatisen i jorden också. Måns har vi låst in i MOP verkstan för vi har sålt flera MOP grishus så det är högtryck här nu. Daniel är här ett par dar i veckan och hjälper mig med vårbruket. Kim dyker upp för det mesta och fixar med veden.

Caroline håller på att anlägga världens köksträdgård här. Vi kommer att bli helt självförsörjande på grönsaker till vintern. Det är himla spännande detta.

Nu är valdebatten i full gång och det är något vi ska genom lida nu ett tag fram till valen. Dom lovar guld och gröna skogar till höger och vänster och vi får se vad som händer. Alla vet!  inklusive politikerna som nu lovar vitt och brett, att vi inta kan lösa framtiden med att konsumera mer och bara öka den ekonomiska tillväxten. Vi måste ta tag i detta men det har vi inget parti modigt nog att göra med det löser sig väl.

Om att man på Norra skåne har omplacerat en medarbetare för att denne har uttryckt sin tankar och kritiserat komunen känns lite läskigt. Vi har väl nog med rörelser i samhället som vill styra hur folk ska tycka och tänka.

Ett fritt ord och fria tankar är grunden för demokrati!!!

Nu hinner jag inte mer för jag ska ut och laga traktorgrävaren som jag tappade ett framhjul på igår.

Ta det lugnt där ute.

×