Nasse och Frasse till stan

I går kom jag hem från ett par dagar i Danmark. Jag fick den stora äran att följa med ett gäng Gotlänningar för att titta på ekologisk grisuppfödning i grannlandet. Det blev en härlig tripp med goa mäniskor. Några bönder, någon lärare och instruktörer och en professionell översättare och så jag fick ett varmt välkomnande och ett späckat program som genomfördes till punkt och pricka. Det var många ideer som jag fick med mej hem.

Att det kan kallas ekogris är ändå ett mysterium. Det ligger långt ifrån våra ekologiska KRAV grisar här i Sverige.

Om jag ska försöka sammanfatta det så kan man väl säga så här, vill ni vara säkra på att få ett miljöriktigt och djurvänligt griskött så ät svenskt. Vill ni sen äta det allra bästa så ska ni äta KRAV märkt kött.

Vår idé med rullande grishus har verkligen framtiden för sig. Det fattar jag ännu bättre nu när man varit andra sidan pölen och sett vad jag sett.

Som sagt Jag fick ändå många nya idéer och ett par härliga dagar med goa vänner.

Som lite parantes kan jag nämna det att en ica handlare utanför Göteborg har nu tagit bort allt Danskt kött från Hyllorna. En fet eloge till dom som vågar ta ställning.

Här hemma hade Måns fullt upp med 29 fritidsbarn som var på  besök.

Mor och far var också här med en värdefull hjälpande hand.

Har inte sått riktigt allt ännu för jag hann inte innan regnet men i morgon hoppas jag få ner potatisen i jorden.

Imorgon ska Nasse och Frasse till Hässleholm för att böka upp gräsmattan utanför Norra Skånes kontor. Får se vad redaktionen säger om  det.  Grisarna blir kanske omplacerade….

Kom gärna dit och kolla, gissa vikten på Frasse och vin ett fint pris. Ja sen är ju jag där av och till under eftermiddagen. 

Alla ni som vill ha en griskram ska få det.

Ta det lugnt där ute.

×