På tre hJul

Hej alla vänner.

God jul på er. Hoppas ni har det bättre väder i övriga Sverige än vad vi har i Skåne just nu. Det regnar mer eller mindre konstant känns det som. Ingen snö alls.

Grisarna håller sig mest inomhus. Grisarna som vi har i hyddor ute kommer bara ut när jag kommer med mat, pinkar en runda sen in i den varma hyddan igen. Inte dumma alls. Det är nog bara vi människor som far runt som fäflugor för att vi måste så mycket.

Tjocka Saga har grisat. Sju små  runda  tjocka marsipangrisar klämde hon fram. Saga är mycket speciell. Totalt omöjlig att hålla innanför stängslet. Hon går precis som hon vill. Hur hon blivit dräktig har jag ingen aning om. Hon bryr sig inte om dom andra grisarna överhuvudtaget. Hon kör sitt eget race.  He he.. det låter som om jag skriver om mig själv. Det kanske kan bli en bok om det” Grisen och Bonden ger järnet”

I går gjorde vi en resa som jag aldrig glömmer. Vår traktorgrävare blev ju kass i bakaxeln så jag kom aldrig hem med den efter att jag plockat sten med den i höstas. Den har stått och skräpat nere i byn Nu skulle den bara hem. Jag och Måns åkte ner för att operera om den lite. Jag hade en ide om att sätta dit ett annat hjul under stödbenet på den sidan som bakhjulet var kass på.

Nu visade det sig vara betydligt krångligare än så. Då dök min hjälpsamme granne Uno upp och efter en stunds diskuterande bestämde vi att Uno skulle ta lastaren med skoffan och så sätter jag grävskoffan i den så håller lastaren upp den sidan utan bakhjul. Jo det gick hur bra som helst. Uno förde hem mig hela vägen till Källunda med sin Volvo 642.

20141223_131514

Jag har en himla tur som bor där jag bor. Här finns bara snälla hjälpsamma grannar. Guld värt!!!

Jag håller mig i verkstaden och bygger MOP grismobiler i jul så ni vet var ni har mig.

Nu ska jag städa vidare, griljera skinkan och mata grisar. Caroline gör köttbullar och kokar knäck.

Kommer ni ihåg min galt Kalle som blev förälskad i tjuren Sune. Tänker på dom på jularna för det sätter ju skinkan i lite nytt perspektiv….

Om jag får skryta lite så är det bara hasselnötterna som inte är ekologiska på vårt julbord .

Om byxorna håller så tänkte jag blogga någon gång i mellandagarna igen. Då kanske jag berättar om den gången i Göteborg för 15 år sen när en yppig brunett genomskådade  mig fullständigt. Jag fick en riktig käftsmäll den gången och den sitter i än….

Ta det lugnt där ute

 

×