Höstvetet ser inte bra ut.

Nu har vi fått regn efter sådden och nu växer det bra där ute på åkrarna. Lite värme på detta så kommer det att explodera.

Vore välldans bra med lite uppehåll nu så vi kunde ogräsharva sådden. Vi ligger bak med det nu på grund av det myckna regnandet. I morgon ser det ut att kunna gå om man får tro prognosen.

I torsdags kunde det gått riktigt illa med bonnen. Jag var ute hos Krille som har mjölkkor och skulle verka ett par kor. Jag har haft riktigt ont i ryggen ett tag och var lite stel och fumlig. Kon som vi verkade ville inte stå still och jag klantade till det och satte klövfräsen i handen. Krille som gärna leker doktor kom med nål och tråd och ville sy ihop det men jag nöjde mig med att bandagera handen direkt. Vi fixade till korna sen körde jag till akuten i Hässleholm och fick tvättat rent såret och dom fina människorna på det sjukhuset sydde ihop handen på både insida och utsida så nu går det igen.

Det känns himla bra att betala skatt så man kan få hjälp vid sådana här tillfälle. Ja annars hade ju Krille sytt ihop det och säkert skickat räkning till på….

Höstvetet ser skit ut, jag vet inte hur vi ska göra ännu om vi ska plöja upp det och så en annan gröda på det eller hur. Jag vet inte riktigt vad som fattas det.

Å andra sidan växer höstrågen så det knakar. Vårvetet också för den delen.

Härom dagen var jag i Malmö och pratade ekologisk djurhållning inför djurrättsaktivister och veganer. Det var ganska spännande ska jag erkänna men det gick bra. Bland dom människorna fattas det en helhetsbild av svensk livsmedelsproduktion men det gör det bland annat folk också för den delen. Regeringen ska vi inte bara prata om.

Skickar med en länk där ni kan se vad vi pratade om på mötet

http://www.landetsfria.se/artikel/117515

Ta det lugnt där ute.

×