Vattenfall

Hej igen.

Hur har ni det ute i Sverige, här är det mest kallt och ruggigt. Om jag inte missminner mig så hade vi uppåt 25 grader varm för ett år sedan. Ja ja det kommer varmt väder vad det lider.

Vi ogräsharvar och kupar potatis nu. Pysslar om bina så dom inte har det för trångt och inte för mycket plats heller. Det är en avvägning hela tiden. Har dom för trångt så vill dom svärma så småningom och har dom för stor plats fryser dom och då går det åt energi, alltså honung, till att värma ynglen. Bina är helt inställda på att få fram så mycket yngel dom kan på sommaren för att vara så starka som möjligt till vintern som kommer..  Det är häftigt att se när dom får det för varm i kupan , då ställer dom sig på rad efter varandra och fläktar ut värmen. Man kan tydligt känna hur en varm luftström kommer ut från öppningen (flustret) på kupan. Det ät mycket viktigt att yngeln har rätt temperatur, det vet bina. Hjälper det inte med deras fläktande för att kyla ner i kupan så hämtar dom vatten och häller på yngelkakorna för att kyla. Fiffiga är dom.

Höstvetet ser fortfarande för tråkigt ut. SKIT!!!!

Jag är nästan helt återställd i handen..tror jag.

I morgon åker jag till Fjollträsk för årsmöte med Jord på Trynet.. Nästa helg  är det Fjollträsk som gäller igen för då ska Caroline och Jenny Baka bröd i Kungsträdgården. Det är ett Brödmanifest där som samlar ett antal bagare från Sverige. Jag vill ta med grisarna  så Stockholmarna kommer nära ett riktigt svin någon gång…Jag får inte det..

Grisarna får nöja sig med Norra Skånes gräsmatta då, för den 6 juni tar Måns dom till Hässleholm och plöjer upp utanför Norrans lokaler.

Nu är det katastrof på det statliga Vattenfall för vinsten hade sjunkit från 10 miljarder till 7 miljarder. Men ni hör ju själva det blir ju vatten bröd för direktörerna för kan man bara presentera en vinst på 7 miljarder så byts väl hela styrelsen…Ack Ack

Nå!! Nu har i alla fall styrelsen i det bolaget tagit det enda rätta beslutet att stänga två kärnreaktorer på Forsmark.

Det är fullständigt obegripligt att vi bygger en energiproduktion som lämnar efter sig ett ett avfall som är livsfarligt i 100 000 år framåt.

Ta det lugnt där ute.

×