Grisar i stan

Hej igen
Höstvetet är nu sått. I år har vi även sått något så ovanligt som enkornsvete. Det är det första vetet som människan började odla för 10 000 år sedan. Det var då, någon klurig bonde lyckades få det där gräset att inte tappa sina frön utan dom var kvar på axet så att det gick att samla ihop det, tröska ur det och sen äta det. Sen fick man för sig att mala det och baka bröd.
Nu heter det Pågens och allt vad det nu finns för multistorasuperindustribageri. Ganska långt från enkornsvetet.

Gräset är ensilerat nu. Johan Har varit här och pressat det till mig. Han fick även hugga klart till mig för gräshuggaren rasade ihop för mig. Det har varit ett sorjebarn redan från början..

Vi har varit i staden med grisarna . Lunds stadspark hade den årliga skördemaknaden som vi har varit med på sen det började. Vi säljer ju 98 % av allt runt Lund så det är naturligt för oss att vara med där. Caroline och Jenny sålde slut på brödet som dom stått på nätterna och bakat. Vi sålde även potatis, olja och mjöl. All råg som används på bageriet Brödlabbet kommer ju numera från Källunda. Nä nä jag skryter inte ett dugg med det.

20150927_094755

20150926_105914

Det var en fasligt mycket folk och vår grisutställning om Källundagrisens uppkomst ock liv rönte ett oväntat stort intresse .Vi avlar ju på en egen ras nu efter ett upprättat program som vi följer.

Det är rena tivolit med hönsen här nu. Dom har fått världens finaste hönshus men dom värper överallt utom i det nya fina redet som finns i huset. Dom värper i potatisupptagaren, i traktorn och i skrothögen utanför maskinhallen. Vad gör man????

20151003_180809

Nu till något betydligt allvarligare. Härom veckan blev jag partilös. När centern helt plötsligt var för att vi ska gå med i Nato blev jag både förbannad och ledsen. Jag fattar att Putin i Ryssland skrämmer skiten ur dom flesta ledarna i världen just nu. Men att ställa sig under detta kärnvapenparaply är ju bara så jävla fel det kan va. Det går inte att uppnå fred med våld, det går bara att uppnå genom förståelse.

Det  var inte jag som sa det först utan en annan smart gosse,    Albert Einstein.

Ta det lugnt där ute

 

×