Snacka Mat

Hej .

Nu är potatisen uppe och inne i potatislagret.

Det var ganska enkelt att få upp dom och få plats med dom för det blev riktigt dålig skörd i år. Det har varit lite för kallt tror jag. Ja ja nya tag till nästa år. Vi provade ett par nya sorter som kom bla från Ungern. Dom är resistenta mot bladmögel och blev då stora som apelsiner för blasten vissnar ju inte ner och då fortsätterpotatisen att växa.

Blålupinerna är tröskade nu också. Det blev en bra skörd så grisarna ska äta lupiner som proteinfoder i vinter. Det fina med Blålupiner är att dom inte är släkt med något av våra andra grödor som vi odlar och blir då en viktig pusselbit i den viktiga växtföljden.

I dag släppte vi grisar på nytt grönbete. Det gillar dom.

20151012_155600

Vi bygger klart den nyaste MOP grismobilen nu. Vi väntar på lite utfodringsgrejor som är på väg sen ska den ut till Ängelholmstrakten.

PÅ onsdag och torsdag ska jag med flera prata mat i framtid. Vad ska vi äta och hur ska den produceras. Det är frågor som ligger mig varmt om hjärtat så det ska bli kul. Nu på onsdag är det i Norra Skånes lokaler i Hässleholm kl 18.30 och på torsdag i Eslöv 18.30 då I Eslövs Damhandbolls lokaler.  Ni är alla hjärtligt välkomna. Susanne Gäre är moderator.

Ta det lugnt där ute.