Jubileum

Hej igen, det var längesen sen sist.

Här på Källunda har vi jobbat som sören. Vårt tionde grishus har vi nu levererat. Det gick ut till Munka Ljungby. Det har varit en lång process att få fram ett grishus som både är praktiskt att använda och rimligt att tillverka. Vi har det nu på en rimlig nivå tycker vi men det är långt ifrån fulländat. Utvecklingskostnaden för en sån här ny idé är långt mycket mer än man kan föreställa sig. Tack vare min grabb Måns har vi ändå lyckats komma framåt hela tiden. Vi är stolta….

Så vi har haft lite jubileumsfest faktiskt. En nyskakad Pomac och ett paket ballerinakex slog vi till med för att genast ge oss på nästa hus…

Det är klimatmöte nu i Paris. Måtte det inte bara bli ett spel för galleriet i vanlig ordning. Vår överkonsumtion av prylar resor ock så vidare kommer dom väl inte att ta upp nu heller. Det är det största problemet för jorden och klimatet enligt min mening.

I går var det trevligt besök här från Danmark. Rådgivare inom grisnäringen och från djurskyddsmyndigheten var här på studiedag om grisar, bedövning vid kastrering mm Det är härligt med samarbete och kunskapsutbyte över gränserna. Får nog dra igång Källunda ekocentrum som planerat nu.

Nästa vecka är det bonden och bagaren som tar färjan över till Danmark för studiebesök rörande allt om spannmålsodling, sjukdomsbekämpning i ekologisk spannmålsodling mm. Det ska bli så himla intressant.

Vi kom inte undan stormen Gorm. Båda växthusen blåste sönder totalt. Skit rent ut sagt. Caroline har kämpat så med det nya huset och nu är det helt mos alltihop. Ja ja det är till att spotta i nävarna och bygga ett nytt stabilare helt enkelt.

Skogen har klarat sig relativt bra. En och annan gran har ju ramlat. Vi satsat ju helt på blandskog nu och i framtiden kommer den att klara sig bättre tror vi. Alla experter säger ju att det ska storma mer i framtiden så då är det bara att gilla läget helt enkelt. Blandskog är friskare också det säger sig själv. Blandskog passar ju naturligtvis inte i i det moderna skogsbruket där man helst vill gå in med stora maskiner och bara hugga ett samma träslag. Så gör inte vi…

Nu får det räcka för i dag, vi ses..

Ta det lugnt där ute.

×