Sabotage

Hej igen!

Nu är till och med vårbruket på Källunda klart. Alla lantbruksgrödor är i jorden så nu är det ogräsharvning som gäller. Alla grönsaker ska också sås och planteras ut. Det är är Caroline som gräver sår och planterar ut allt det. Ett hästjobb men så himla viktigt det är och så gott att ha till vintern. Vi har fortfarande morötter från förra året och potatis naturligtvis men dom börjar bli tradiga nu. Dom första tidiga potatisarna börjar titta upp nu och nu ska det kupas och harvas i raderna.

Vi sår ju in lite gräs och klöver i dom flesta grödorna som vi sått nu. Ja inte i potatisen då. Det är för att hålla jorden bevuxen efter att vi skördat tex havren. Det håller ogräset borta och bevarar då också näringen i marken under vintern. Det gäller ju att inte ha för högt ogrästryck i fälten för då kan ogräset ta över, och det händer. Då är det bara att harva hårt i fältet och få bukt med det. Vi harvar alltid ytterrunderna på varje fält för ofta kommer fröogräset in från ytterkanterna.

Jag håller på att greja ihop en frösåmaskin som jag ska sätta fram till på traktorn så sprider vi på så vis ut fröna samtidigt som vi ogräsharvar för ogräsharven hänger baktill på traktorn. Jag har en gammal torkarmotor från en Saab v4 o h en gammal grislampa som jag tänkte få ihop till en såmaskin. Vi får la se om det blir något som fungerar. Ja det finns ju nya såna såmaskiner att köpa men det är ingen sport dessutom har jag inte råd.

Tyvärr fick vi plöja upp höstrapsen för den var för dålig efter vintern. Hjortarna, som var ett tiotal stundtals under vissa dagar i rapsfältet under vintern, snaggade ner rapsen totalt. Va har även fått så om ett kornstycke för det ville inte gro. Det var gammalt utsäde som var för gammalt helt enkelt. Vi sådde lupiner där i stället.

Nu saboterar några idioter våra radiomaster. Begriper inte vad det handlar om. Om det nu inte bara är högerextremister som vill visa sin makt och skapa oreda i det demokratiska samhället. Nasister och fascister vill ju gärn begränsa yttrandefriheten.

Ta det lugnt där ute.