Hamburgare

Hej igen!

Efter ett ovanligt varmt väder så fick vi faktiskt lite regn nu i natt. Det gör gott för nu växer det så det knakar överallt. Svedjerågen är en och en halv meter hög nu. Otrolig tillväxt nu och intressant.  Mycket vatten går åt nu för att utveckla plantorna.

I tisdags fick vi ut alla korna på bete. Dom går ju ute året om här hemma så det är ju inte något kosläpp precis som är populärt att titta på nuförtiden. Jag minns det som barn hur korna skuttade omkring första timmen då dom kom ut efter en hel vinter i stallet och det var lika roligt att se var gång. I mitten på 80 talet släppte jag ut korna för gott och det gav många muntra och syrliga tillrop då. nu är det nästan olagligt att ta in korna överhuvudtaget. Ja ja , världen hinner ifatt…

Kalvar på grönbete är ju ändå kalvar på grönbete och även om alla våra djur är ute året om så är det glada skutt bland främst kalvarna när dom kommer ut på bete.

Får se när det blir olagligt att spruta gift i våra grödor. Det är betydligt större krafter som styr över det där. Hela kemiindustrin och konstgödselindustrin skojar man inte med. Det kommer att ta tid..

På lördag lastar vi några grisar och drar till stan. PåBrödlabbet i Lund är det öppet hus både i bageriet och ateljé Råbygård.

Vi släpper ut våra grisar utanför bageriet vid 10 tiden. Vi grillar ekologiska hamburgare som kommer här från Källunda gård. Med bröd från Brädlabbet och tillbehör från Reko Deli. Vi pratar grisar, bröd ,mjöl och ekologiskt lantbruk. Välkomna!!!!

Ta det lugnt där ute.

 

×