Brexit

Hej igen.

Himmel vad det regnar nu. Nästan översvämning på åkrarna. Vi klarar oss nu ett bra tag. Uno, min granne var här och plöjde för ett tag sen. Ska så ny svedjeråg är det tänkt, så fort det blir uppehållsväder ett par dagar. Fjolårets svedjeråg har fått ge med sig i regnet. Flera häftiga regn har sänkt ner den till normalhöjd för råg. Den ordinarie rågen som sås på hösten klarar sig betydligt bättre i regnet men den är bara 1,80 meter ca. Vi sådde också för mycket av Svedjerågen per hektar. Räcker säkert med 100 kg per hektar. Står det för tätt så vill alla ax upp i ljuset och då blir det långt och rangligt.

Nu är det skönt med mobila grishyddor för det blir väldigt upptrampat i regnet. Genom att dom får ny obökad mark varje dag så kommer dom från lervällingen som det annars blir när grisarna står på samma ställe med så mycket regn.

Nu ska snart det första i raden av nya MOP hus levereras till Stockholmstrakten.

Storbritanien har folkomröstat om att vara ed i EU eller ej och det blev ju nej. Ska bli intressant att se hur deras frånträde ska gå till och vad konsekvenserna blir för britterna. EU är ju som vilken storstad som helst, om den inte växer hela tiden så dör den. Det kan ju också vara början på något nytt. Att vi faktiskt står vid början av en intressant förändring. Vi kanske börjar gå åt ett mindre konsumerande samhälle, mindre städer, fler torpare och självhushållare. Nja.. det är ett önsketänkande det. För minst 40 år sedan så var det en klok gubbe som sa till mej. Du..Magnus jag tror såhär. Vi har ju börjar som bönder en gång i tiden allihop och fan vet om vi inte kommer att sluta som det också.

Vi har fältvandring här på Källunda den 24 juli. Vi tittar på grisar och mobila grishus. Ekologiska spannmålssorter, havre,korn,vete, råg, lupiner, potatis och lite annat smått och gott. Det börjar kl 15.00 vi avslutar dagen med hamburgare och kaffe med kaka. 150kr per skalle kostar det. Ni anmäler er på tel nr 0708 725440 eller magnus@kallunda.se.  Välkomna!

×