Danmark

Hej igen.

Nu väntar ett härligt väder här i Skåne. Vi har fått så mycket regn nu att det räcker och blir över.

Spannmålen och gräset växer fint nu.

Caroline gräver till spannmålsintaget nu. Vi har fått låna en grävmaskin av vår gode vän Jim. Guld värt det. Min fru är en hejade på att köra grävmaskin. Hon gräver på förmiddagen och sätter upp hängrännorpå verkstaden resten av dagen. Multikompetent.!!!!

John har kommit till gården. Han och Måns bygger MOP hus så det sjunger om det.

Vi var i Danmark på Nordisk spannmålskonferance. Ett gäng fina bönder,mjölnare och bagare från Sverige, Danmark,Norge och Finland träffas årligen för att byta kunskaper, erfarenheter och diskutera kulturspannmål. Ett mycket bra arrangemang av danskarna blev det. Den populäre ” bonnaröven” var också med med ett trevligt inslag.

Den 24 juli har vi fältvandring här på Källunda. Vi tittar på mobila grishus, ekologisk odling mm. Ta med egen fikakorg om ni vill. Ni kan också bli serverade ekologisk hamburgare och kaffe med bulle för 150kr. Anmäl er innan den 20 juli så vi vet hur många som kommer.  VÄLKOMNA!!!!

Ta det lugnt där ute.

×