Påven, Bob Dyland eller WHO.

Hej igen.

vintern har nästan kommit till Skåne. Vi hade höstens första minusgrader i natt. Vi har haft strålande sol i dag och jag passade då på att tröska lupiner. Gick hyfsat bra faktiskt. Första gången jag har tröskat i nov tror jag.

Annars är jag  mest i verkstaden och bygger MOP hus. Men potatisen kom upp häromdagen minsann. Det blev en riktigt usel skörd. Nog den sämsta jag fått. Det var för tort i somras. Skyller vi väll på då.

Jag och frugan var i Hallaryd och höll föredrag. Det var riktigt trevligt. Härliga smålänningar, ja där var skåningar också och lyssnade.

Bente, Svartastina och Lillemats har kommit till gården. Det är tre snapphaneindivider som vi hittade på Höö som ligger i sjön Möckeln. Vi har ju tänkt länge på att skaffa hushållskor och efter lite detektivarbete spårade vi till sist upp dessa tre som är en urgamal ras av Loshultakon. Två kor och en tjur har vi nu som vi ska bevara åt framtiden. Vi är tre bönder i Sverige som har Loshultakor. Det är ju extra spännande eftersom jag är just från dom trakterna.

Påven har varit i Skåne. Det har legat som en bastant koskit över landskapet. Vägar har stängts av och ett säkerhetspådrag utan dess like fick vi vara med om. Vad han sa och tyckte vet jag knappt för det har mest pratats om avspärrningar.

Bob Dyland fick Nobels pris i literatur och efter en vecka hörde han av sig och tackade för utnämningen. Funderat lite på vad som är störst att påven kom eller att Bob Dyland till sist hörde av sig. Det har i alla fall tjatats lika mycket om det i radio och tv. För en vecka sen kom WHO med en raport som sa att vi svenskar konsumerar allt mer och och om alla levde som vi gör så behöver vi mer än fyra jordklot. Inget nytt, det vet vi mycket väl, men den rapporten sopades under mattan illa kvickt. Tänk om det i massmedia  pratats lika mycket om det som tragget om Dyland och Påven.

Vi vill inte prata om detta, det är för jobbigt tror jag. Vi kör ner huvudet i päråkern och låtsas som om att det inte finns, någon annan får fixa det.

Ta detlugnt där ute.

×