Cykelstad

Hej igen.

Vi kör på för fullt på gården. Korna är på väg hem nu efter betesprioden. Ja, det finns inget att äta ute nu även om dom går och pillar i sig ett och annat grässtrå också. Vi utfodrar dom för fullt nu och dom får komma hem när dom känner för det. Loshultakorna som jag pratade om sist, är hemma och ser ut att trivas alldeles utmärkt.

Hösten är en riktigt härlig tid då allt lugnar ner sig. Djuren går ner lite  på tomgång, marken lägger sig till ro, träden går in i viloläge och löven faller till marken och ger ny näring till markens mull. Grödorna ger sig in i vinterdvala, liksom bina. Som bonde kan man pusta ut lite efter årets arbete.

Nu gör vi annat. Vi bygger Mophus  och bakar bröd. Caroline var på mässa i Stockholm och bakad med ett helt gäng bagare från hela Sverige. Nog lite av bagareliten tror jag.

Jag och Niels var i Danmark och pratade mobila grishus. Det rör på sig andra sidan sundet också tror jag. Får se om det inte rullar ett MOP hus där också så småningom. En himla trevlig resa med härligt sällakap med både Niels, Ingela och Stefan.

Och vi fick efter det ett intressant besök av en Dansk bonde som var mycket intresserad av MOP husen.

Det är ju klimatmöte i Marocko nu. Får se om det blir någon verkstad efter det mötet och inte bara snack som vanligt.. Förmodligen kommer vi att fortsätta flyga till Thailand för att bada, flyga till Australien för att spela golf, flyga till London för att julhandla osv.

Mitt i allt detta hörde jag en riktigt glädjande nyhet. I Köpenhamn finna det nu fler cyklar än bilar. Vore något för Stockholm det!!

Ta det lugnt där ute.

×