Bonde söker fru.

Hej igen.

Ett riktigt busväder har vi här i Skåne nu. Regn och rusk. Stormen Urd är på väg med orkanstyrka i vindbyarna.

Kalven som vi fick här för leden ger vi fortfarande extra mjölk för kon vill inte riktigt leverera någon mjölk ännu. Vi får se om hon kan komma igång med mjölken. Sånt här är sånt som händer men väldigt sällan som väl är. Kalven är pigg och det ska nog gå bra.

Hoppas tomten har varit hos er alla. Vi hade en trevlig julafton hos mor o far och jag var tomte naturligtvis.

Alla har ju inte kunnat fira jul i enbart glädje. Jag tänker på alla oskyldiga människor i det krigsdrabbade Syrien. Helt obegripligt att man kan fördärva ett land så till den milda grad. Att folk flyr därifån är helt förståeligt. Jag tycker det är riktigt bra att vi kan ta emot fkytingar därifrån som flyr från bomber o granater. Hoppas dom kan få lugn här ett tag för att kanske stanna eller åka tillbaka igen när det lugnat ner sig. Vi har ju allting här i ett helvetiskt överflöd, så vi kan lätt dela med oss. Ofta hörs det främlingfientlighet och det är riktigt obehagligt. Egoismen och högerextremismen är  på frammarsch. Måtte vi kunna vända på detta innan det är för sent. Jag hör även bönder som uttrycker främingsfientlighet. Inte sällan är det bönder som gärna har haft tex Polacker att jobba på gården. När ” utlänningarna” kommer hit och gör skitjobbet, ja då duger dom. Men inte när dom flyr för sina liv.

Nu till något roligare och märkligare. I förra veckan blev jag uppringd av en fjälla från TV4 . Hon pladdrade på och var väldigt trevlig. Det mynnade ut i frågan om jag ville vara med i programmet ”bonde söker fru”  Nja jag vet inte det svarade jag men hon var ihärdig och hon smörade på som bara den. Jag är allt lite fundersam till att vara med i det programmet förklarade jag. Hon snackade vidare och förklarade att det säkert skulle gå bra och att jag inte skulle tycka att det var särskilt svårt eller konstigt. Man glömmer snart bort att kameran är där och att skulle väl vara trevligt med några tjejer på gården. Jag är allt lite tveksam till det svarade jag. Vad är det du är tveksam till undrade hon. Jo, jag bara undrar hur jag sk förklara detta för min fru…..

Ta det lugnt där ute.

×